onsdag 17 februari 2010

Flera steg mot ett United States Of Europe.

Idag följde jag den utrikespolitiska debatten från riksdagen. Det var inte direkt något revolutionerande som sades där, men några saker kan man ändå ta fasta på, Eu är på väg att ta över stora delar av vår utrikes politik.

"Med Lissabonfördraget blir Sveriges utrikespolitik ännu mer integrerad i unionens, framhöll Carl Bildt." Det är ”genom EU som Sveriges röst får tyngd.” En utveckling som Bildt beskrev som ”naturlig och önskvärd”. I och med Lissabonfördraget så har EU nu i praktiken en utrikesminister även om det inte kallas just så, och makten i EU kommer att utnyttja det för att driva en EU utrikespolitik.

Det andra steget mot gemensam EU-stat är det man i vecka har hört rapporterats angående Greklands ekonomi och vad EU har tänkt att göra åt den. I och med att Grekland är i djup ekonomisk kris med en stadsskuld som är större än landets BNP så måste EU agera. Problemet är bara att EU inte formellt har någon makt att ingripa direkt i Greklands ekonomiska politik, men det verkar inte hindra EU från att gå in kräva att Grekland gör som EU säger. Eurorådets ordförande, Luxemburgs premiärminister Jean-Claude Juncker, säger att om inte Grekland gör de nedskärningar den grekiska regeringen lovat så kommer euroländerna att tvinga landet till ännu hårdare åtgärder.Åtgärderna kan beslutas genom en omröstning bland euroländerna. En omröstning Grekland förstås inte får delta i. Vilka åtgärder det handlar om ville inte Juncker säga, han säger att det vore oklokt att diskutera åtgärderna offentligt.

Så vad kan den ekonomiska krisen i grekland leda till? Två olika förslag finns för hur man skall hantera detta. Det första är att man inrättar en "fond" där EU´s länder skall betala in pengar som sedan skall fördelas mellan länderna beroende på vilket land som det går sämst för. Detta kan ses som ett förstadium till en gemensam nationsövergripande budget som ytterligare tar makt från medlemsländerna och flyttar ekonomisk makt till EU. Det andra förslaget är en europeisk variant av IMF som är skiljd från EU men som kan gå in och ge lån till länder med vissa politiska krav som villkor. Detta innebär att man skulle kunna hemlighålla vilka villkor som ställs och låna ut pengar med ränta till EU-länder i kris.

EU tar fler och fler små steg mot en europeisk supermakt helt enligt den nya världsordningens planer. När vi är där kommer vi som medborgare inte ens veta hur vi hamnat där eller hur agendan har styrt dit. Det är dags att vakna upp redan nu och se vart vi är på väg och göra något åt det.

I media: sr, dn ,dn, dn, dn, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Ab, Ab, Ab, Ab, Ex, Ex, Ex, Dn, SvD, Ab, Ex,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja man kan undra vad målet med EU är?detta vill man naturligtvis inte basunera ut, det är ju dom små stegen strategi som tillämpas.
Slutmålet är väl en gemensam ekonomi och ett samhälle med stora ekonomiska klyftor mellan människor.detta kanske slutar med ett europa i fullt kaos med stora slitningar som kanske slutar riktigt illa.
Den nya underklassen som skall tjäna oss håller ju redan på att rekryteras från U länderna.

MrPsi sa...

EU är ett masskontrollorgan precis som North American Union NATO etc. Målet är att kunna sätta in en ny världsregering med en global valuta, en militärorganisation osv. Syftet med det kan ni själva forska i lätt att se.

Det kommer också ett 3:e världskrig, bara läsa nyheterna och läsa mellan raderna.