tisdag 26 juli 2011

Anders Behring Breivik - ensam galning?

Medias rapportering om terrorattacken i Norge fortsätter med ökad kraft även idag. Jag tänkte sammanfatta mina tankar om rapporteringen, det som framkommit och de frågorna som borde ställas.

Först och främst kan sägas att media fortsätter att måla upp bilden av en ensam galning med uppenbara psykiska störningar. Detta kan förvisso stämma men bilden som ges av NRK-journalisten Peter Svaar på DN är mycket intressant och går inte i linje med medias bild.

För det andra verkar det som att många myndigheter i Europa faktiskt dragit öronen åt sig och börjat söka efter fler gärningsmän eller fler celler med anknytning till den gruppen av "nya" tempelriddare som Anders Behring Breivik säger sig vara en del av.

En udda detalj kring häktningsförhandlingarna var att Anders Behring Breivik hade begärt att få ha på sig en "uniform", antagligen frimurardräkt eller någon sorts tempelriddaredräkt samt att han ville ha öppna dörrar. Det hade varit intressant att veta mer om den dräkt som han ville bära.

Polisen har nu även uteslutit att det skulle varit fler skyttar på ön. Flera vittnen har berättat om en andra man i civila kläder och även beskrivit hur han såg ut. Polisen väljer nu att utesluta detta pga att man bara funnit två typer av ammunition på ön. För mig låter det aningen konstigt då den andra gärningsmannen faktiskt skulle kunnat använda samma ammunition som Anders Behring Breivik. Det är konstigt att ingen mer reagerat på detta och ifrågasatt att man väljer att gå på "ensam galning linjen".

Personligen tycker jag att vissa frågor borde grävas djupare i. Anders Behring Breivik noll taxerade och har haft en ganska stor förmögenhet. Frågan som jag inte har hittat svar på är: vart kommer pengarna från? Hur har han klarat att finansiera hela sin 9-åriga operation?

Jag är också frågande till de uppgifter om att han knappt haft kontakt med frimurarna. Han hade ändå den tredje graden och borde varit känd av en del av sin bröder. Här borde den del resurser läggas ner för att gräva vidare.

Att hans far inte haft kontakt med honom på 16 år är även det jag skulle vilja titta vidare på, det är inget konkret som pekar på att fadern skulle ha något med sonen att gör utan mer en magkänsla jag har som säger mig att något inte stämmer i det som rapporteras.

Det sista och mest intressanta är dock den uppgiften som kom fram under häktningsförhandlingarna. "Det finns två till aktiva celler", detta är intressant och det finns två tolkningar på det hela. Antingen är han en ensam galning med grova psykiska problem eller så finns det en ny tempelriddareorden som både är organiserad och inte har några problem med att göra liknande angrepp igen. Problemet är bara att dom i så fall kommer vara svåra att hitta om dom är organiserade på samma sätt som Anders Behring Breivik var. Han utgjorde en liten autonom cell med uppdrag att sprida manifestet, en uppgift som han lyckades med. Aktiveras nästa cell nu efter att hans uppgift är klar. Logiskt sett borde nästa cells uppgift vara att rekrytera, det vore inte logiskt att göra något mer utåtriktat nu, bättre att ligga lågt och låta alla tro att det var en ensam galning som gjort det hemska dådet. Så vi kan inte förvänta oss någon mer stor attack för tillfället. Detta gör att vi säkert inte kommer få något svar på om vilken sanning som ligger i Breiviks uttalande på ett tag. Infiltrera högerextrema grupper borde vara ett logiskt steg om man vill veta om det kommer en rekryteringsfas...

I media: Ab, Ab, Ex, Ex, Ex, Ex, Ex, Ex, Dn, Dn, Dn, Dn, Ab, Ab, Ab, Ab, Ab, Ab, Ab, Ab

13 kommentarer:

Cippan sa...

Eftersom alla människor reagerar på belöningar av olika slag, så tror jag att våldet har kommit för att stanna. De muslimska våldsdåd som sker dagligen över hela världen har fått till följd att västerländska politiker ryggar för att värna vår politiska agenda, de har böjt sig för den terror som fundamentalistiska muslimska grupper ständigt hotar med.

Att då den andra fundamentalistiska sidan skulle starta en liknande kampanj, är för mig inte ett dugg förvånande. Jag är mer förvånad över att det inte redan har skett, då det uppenbarligen fungerar för andra grupper. Detta är ju uppenbarligen en politisk manifestation, som inte skulle ha fått något utrymme i dagspressen om det inte skett på detta dramatiska sätt.

Ansvaret ligger hos de som gjort denna konflikt möjlig, de politiker som har blundat för alla konflikter som har skapats i vårt samhälle på grund av en okontrollerad och lagvidrig invandring, samt media som genom en politik censur struntar i kravet på saklighet, som är en av hörnstenarna i avtalet med staten. Det är i grunden ett politiskt problem och en politisk lösning som saknas, kanske politisk ovilja eller feghet att se verkligheten som den är för många människor, människor som idag är så frustrerade att de kan ta till våld för att få sin sak hörd.

Media och politiker vill ju självklart att denne man skall ses som en komplett galning, vilket är lätt att tycka med tanke på hur dådet utfördes. Men jag tror att framtiden kommer att utvisa att denne man kommer anses vara helt frisk, eftersom han inte kommer att dömas till sluten psykiatrisk vård.

Kvarstår då alltså faktum, vi har en helt frisk man som har drivits så långt av frustration att han begår detta vansinnesdåd bara för att få sin politiska åsikt i fokus. Hade det inte varit bättre om det funnits utrymme för en saklig debatt i samhället så att detta kanske kunnat undvikas

dark & green sa...

Delar inte din uppfattning. Det finns en agenda bakom polariseringen mellan höger vänster, mellan religioner, mellan nationer mm som är skapad för andra syften. Alla sidor som på något sätt hjälper till att bygga upp den polariseringen är lika lurade oavsett som det är högerextrema eller vänsterextrema, islamiska extremister eller kristna extremister.

Petter sa...

Du borde verkligen inte ha vit text på svart bakgrund. Sjukt jobbigt att läsa.

Anonym sa...

Här en mycket intressant video, som bevisar att den officiella versionen inte stämmer:

http://www.youtube.com/watch?v=eaRGUeeAQdk

http://www.infowars.com/anders-behring-breivik-manufacturing-a-patsy

Anonym sa...

Mycket intressant video, som bevisar att den officiella versionen kring Anders Breivik inte stämmer, att han bara är en patsy:

http://www.youtube.com/watch?v=eaRGUeeAQdk

http://www.infowars.com/anders-behring-breivik-manufacturing-a-patsy

Beausant sa...

"Anonym sa
Mycket intressant video, som bevisar att den officiella versionen kring Anders Breivik inte stämmer, att han bara är en patsy:

http://www.youtube.com/watch?v=eaRGUeeAQdk

http://www.infowars.com/anders-behring-breivik-manufacturing-a-patsy"

vad är det för fel på folk? obildade människor.... det skulle ta mig en hel dag att gå igenom och rätta alla fel och allt skitsnack som den där killen gojar om! klassisk illuminati-symbol? the cross pattee är tempelordens kors och något som även frimurarna använder. illuminati har aldrig använt den symbolen! han är en konspirationsterrorist utan dess like! en jävla sopa som inte har en aning om vad han snackar om! så sluta länka konspirationspropaganda och håll istället en tyst minut för psykopaten breiviks offer!

/Beausant

Anonym sa...

Alex HAR koll på sin del av världen, men är lite ute och cyklar när det kommer till Europa och speciellt Nordeuropa.

Vi VET att historien kan lyfta fram extremhögern som mer mordbenägna, terrorbenägna och kriminella statistiskt sätt än vanligt folk. Det handlar om SAMMA mentalitet som extremmuslimer, eller extremkristna har, ett "vi måste rädda världen"-tänk som gått helt snett.

Jag håller inte alls med Cippan, det är av massmedia manipulerade typer som du som skapar större klyftor mellan folkgrupper. Massinvandring är inte problemet, segregationen är. Men att påstå att man bara kan "hålla Sverige rent" och slippa problemen visar inte minst på din historiska okunskap. Se på länder som Rwanda, Kina eller för den delen Europas flera delar, där inhemska grupper krigat mot varandra.
Varför? I de flesta fallen för att någon vunnit på deras gemensamma hat mot varandra, t.ex. belgarna i Rwanda (de skapade skillnader för att hålla befolkningen i schack).

Bra skrivet blogginlägg ovan, det är väldigt viktigt att vi är noga med fakta och inte låter polisen begå fel, som i Palme-, Kennedy- eller 9/11-utredningarna.
Men jag rekommenderar också förslagsvis en grå ton istället för vit på texten, om du vill att folk ska läsa din blogg.

Anonym sa...

Dådet som sådant var vidrigt men inte helt oväntat. Pga av den massinvandringspolitik som genomförs av den politiska eliten med stöd av medierna utan debatt eller att någon som helst avvikande åsikt tolereras så stiger spänningen i samhället som i en ångkokare och får dylika tragiska konsekvenser när pyskiskt labila personer känner att de helt enkelt fått nog.

Är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan nästa självmordbombare kommer att slå till i Sthlm och han/de kommer med all säkerhet inte att misslyckas nästa gång, med kanske 100 tals döda och lemlästade till följd.

Vi kommer att se än mer av "kränkta" muslimer i vårat samhälle i framtiden och detta kommer att ta sig allt våldsammare uttryck.

Hur många muslimer/invandrare måste vi få in för att politikerna skall inse att det inte går länge? 1-2-3 miljoner?

dark & green sa...

Att skylla dådet på muslimer och om muslimerna inte hade funnits hade han inte mördat 77 personer är lika smart som att säga att det är bankernas fel att det finns bankrånare.

Anonym sa...

Jag vill läsa manifestet

Anonym sa...

Jag vill läsa manifestet från Eva

Anonym sa...

Jag skulle gärna läsa manifestet. Eva

Anonym sa...

Jag älskar honom. Och det var innan det ödesdigra 22 Juli!