söndag 24 juli 2011

Dåden i Norge, konspiration?

Ingen kan ha missat de senaste dagarnas händelser i Norge. Men vad är verkligen sant och inte? Ligger det en konspiration bakom eller är det verket av en ensam galning?

Det finns många obesvarade frågor som behöver redas ut, här är några av dom.

1 Var han ensam?

Vittnen från Utøya säger själva att skott kom från 2 olika platser. Är det möjligt att det fanns någon på ön som infiltrerat ungdomsförbundet? 6 personer greps nyligen för inblandning i dåden. Många obesvarade frågor finns fortfarande kring dåden.

2 Tempelriddare?

Om det som står i manifestet som skickades ut innan dådet är sant och det finns en hemlig nybildad grupp av tempelriddare är detta bara början. Eller är det så att det bara är en galnings fantasier? Vad man däremot vet är att Anders Behring Breiviks var frimurare, är det möjligt att han därigenom kommit i kontakt med de extremare delarna av frimureriet som finns?

3 medias granskning?

Det finns stora skillnader mellan medias rapportering om Anders Behring Breiviks och den bilden som målas upp i ”2083 – A European Declaration of Independence” av Andrew Berwick. Media har från början försökt måla en traditionell bild av en massmördare som bott hos sin mor och haft ett svagt intellekt. I manifestet ges en helt annan bild vilken bild är sann? Mycket av den informationen som helt plötsligt blivit tillgänglig på nätet är ny och äldre information blir svårare att få tag på nu när stora mängder ny information läggs till på nätet. Att informationen både är så omfattande och ny, är det ett tecken på att ett färdigt scenario målas upp och att han är syndabock för något större?

4 Syfte?

Att år av planering skulle leda fram till ett fruktansvärt dåd som inriktar sig på att döda så många ungdomar som möjligt låter inte helt logiskt. Syftet är något av det mest intressanta här, så vad var det verkliga syftet? Det kan vara så enkelt att det handlade om att få så stor uppmärksamhet och spridning av manifestet som möjligt. Är det så är det än mer sannolikt att han inte alls är en ensam galning utan att han verkligen arbetar med en större grupp. Om hans uppgift i gruppen verkligen var att skriva och sprida manifestet kunde genomslaget inte blivit större.

5 Manifest?

Här kan man spekulera om mycket, en sak som är säker är att det inte skrivits ihop i en handvändning för att skapa en syndabock. Dock finns möjligheten att han planerats bli syndabock väldigt länge, i så fall är frågan syndabock för vem? Frågan är också varför dagboks-delen finns med, det stärker mina misstankar om att det är meningen att det skall verka som en ensam person utfört dåden. Dock ges också en del information om Tempelriddare som kan vara intressant.


 I media: Sr, SvD, SvD, SvD, Ex, Ex, Ex, Dn, Dn, Dn, Ab, Ab, Ab,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu säger de på nyheterna att hans manifest i stort sett är plagiat av (juden) Ted Kaczynskis (una-bombaren). Namnet Behring, låter inte helt norskt. Vet någon den här killens fulla etniska bakgrund och vilka värderingar han kan hysa pga dessa? Han är ju uttalad anti-rasist, anti-"nazist", anti-islam, pro-homo, sionist och Israelvän enligt manifestet. OCH skjuter ihjäl norska barn och ungdomar som uppmanade till Israelbojkott.
Är han verkligen äkta Norsk? Eller ligger hans lojaliteter starkare hos någon annan grupp, precis som för många politiker, bankfolk, medierepresentanter mm framförallt i USA?

Någon som vet mer?

dark & green sa...

Ska läsa igenom hela dokumentet noggrant och se vilka slutsatser man kan dra av det... Om det finns någon som har input så posta gärna det som en kommentar.