söndag 24 juli 2011

Anders Behring Breivik - Video och manifest

Ladda ner och titta på Anders Behring Breiviks video och manifest. Det är viktigt att information finns fri på internet, därför postar jag både videon och manifestet. (OBS jag delar inte på något sätt de åsikter som finns däri)

VIDEO - 2083 A European Declaration of Independence By Andrew Berwick,Manifest - 2083 A European Declaration of Independence By Andrew Berwick
 I media: Sr, SvD, SvD, SvD, Ex, Ex, Ex, Dn, Dn, Dn, Ab, Ab, Ab,

16 kommentarer:

Sol sa...

Tack för att du delade detta. Jag kommer länka till hela din blogg, om du inte misstycker?

dark & green sa...

Helt ok att länka...

Anonym sa...

Jag vet inte riktigt hur jag skall ställa mig till den här posten... Å ena sidan är jag nyfiken på vad denna sjuke satan har skrivit ner.... å andra sidan så var det precis denna typen av spridning som han hoppades på och planerade skulle ske.

Målet med dåden var bland annat att få stor spridning på sitt "manifest", och eftersom jag inte gillar att vara en marionett-docka så kommer jag avstå från att läsa hans idiotier// Mikael

dark & green sa...

Anonym: Jag resonerade på samma sätt som dig men kom fram till att det faktiskt är bättre att vem som helst kan läsa det. Det är inget revolutionerande eller åsikter som man inte kan hitta på andra ställen på nätet. Dock tycker jag att det är viktigt att kunna läsa det själv om man likt många andra inte litar på de "förstå sig påare" som analyserar det i media.

Anonym sa...

är du från vettet eller bara korkade?? du gör exakt det han ville. hans syfte är att sprida det där och du lägger upp det och sprider det vidare! snacka om förolämpning till alla i Norge som förlorade sina barn, partner, bekanta, syskon, föräldrar. dom är döda! ABB sköt dom kallblodigt och du sprider hans manifest..assmart du är alltså. usch jag spyr. hemskt..riktigt riktigt hemskt. jag förstår inte varför du lägger upp en kallblodig mördares mainfest, speciellt om du påstår att du inte håller med honom eller delar hans syn och åsikt.

dark & green sa...

Anonym: Tråkigt att du inte förstår varför jag inte tycker att man skall gömma eller censurera information på internet. Om man ser till debatten i Europa och i Norge efter attentatet finns det en ökad press på ett censurerat internet.

Det är snarare en förolämpning om hela världens befolkning att medverka i agendan för att få ett censurerat digitalt samhälle.

Kevin sa...

Läst ganska mycket av manifestet och måste säga att utöver det hemska han gjorde i norje, så är det han har skrivit inte alls dåligt. håller faktiskt med honom på en del punkter.

Anonym sa...

Är man skicklig nog kan man i princip få vad som helst att låta bra och den här mannen är skicklig. Han har påverkat di på precis det sättet han hade hoppats. Jag tror inte han inbillade sig att särskilt många skulle tycka att hans agerande i Norge var något bra, men att desto fler skulle tilltalas av hans manifest.

Anonym sa...

Håller med mikael till 100 procent! den som delar ut den här ISKALLA MÖRDARENS Manifest är det nog något fel på också ! har aldrig varit med om någon så grymt störd person som anders breivik . hoppas han dör på ett riktigt sorgligt sätt.

Sara sa...

Det är väl klart att det är hemskt det som hände i Norge, fick sitta hela dagen igår och trösta min kompis som fick beskedet om att hennes pojkvän faktiskt hade dött i massakern. Men jag vet inte, jag tycker att det är dåligt att det sprids, men samtidigt så tycker jag att det är bra. Då får du faktiskt se hur han tänkte, för det är ju det alla arga, frustrerade och ledsna människor vill se. Hur fan tänkte han när han mördade barn? Måste ju säga tack i alla fall för att du lagt upp det. Detta ska läsas i min ilska.

Anonym sa...

Det finns tusentals Anders Behring Breivik där ute i världen. bara en tidsfråga innan det upprepars.
Jag måste säga att jag håller också med vissa punkter, har jag typ alltid gjort. europa och skandinavien håller på att muslimiseras, mellanöstern är ett våldsamt folkslag. så jag förstår Anders på så sätt, MEN att döda sina egna landsmän fattar jag mig inte riktigt på...

Anonym sa...

Det var exakt det här han ville, ha uppmärksamhet av alla. Sprida hans manifest vidare, och så gör du det ?

Tänk alla som förlorat sina syskon/barn/föräldrar osv. Respektlöst.

Jag tänker då med inte läsa det här och jag tycker du tar bort det här inlägget.

Anonym sa...

Han gjorde det som många velat göra men inte vågar, han har modet att verkställa sina tankar och visioner. Med det säger jag självfallet inte att han gjort rätt, men ej heller fel.

Camilla sa...

Tycker det är fel, det ni gör, att säga att man är lika hemsk som ABB och att man delar hans åsikter, bara för att man delar detta. Vill man inte läsa, så behöver man inte - men å andra sidan så är det väl jävligt bra att vi som vill se hans sida av saken, kan det? Jag delar inte hans åsikter, men jag vill veta hur man kan göra en sån psykad sak!
Och man kan ju också se det som så, att om man mörkar skiten och glömmer bort allt, är inte det som att acceptera det han gjort? För genom att aldrig någonsin läsa det här, så kan man heller aldrig lära sig utav det. Och genom att aldrig någonsin ta upp de här, manifestet och honom, hur kan man då ställa honom till svars för det han gjort? Och är inte DET lite sjukt, att om vi glömmer honom så glömmer vi även massakern och därmed så glömmer vi offren... För allt går hand i hand - DET kan man ju aldrig någonsin säga något annat om.
Tycker det är hemskare att säga, att bara för att man delar detta - så är man lika hemsk som honom själv, och att man förolämpar de döda eller deras föräldrar. Jag tycker att du som säger det - du är dum i huvudet (om du ursäktar ordvalet). Du har inget vett i huvudet och jag misstänker att du är en P12a som lyssnat liiite för mycket på någon dum människa och förvrängt det. Skaffa ett liv! Puss och Kram <3

Anonym sa...

Hitler var heller inte någon snäll pys, ska vi sluta lära ungdomarna om andra världskriget?
Lärarna kanske ska säga "Nä, han den där Adolf var bara psykiskt sjuk. Du behöver inte veta mer än att han dödade väldigt många judar."

Ja, terrorister agerar nästan per definition ständigt på ett oförlåterligt sätt, men det är när resten av världen gräver ned huvudet i sanden och låter skiten fortsätta som de verkligt farliga sakerna börjar ske.

Vissa av er måste lära sig att det är en enorm skillnad mellan att stötta en terrorist, och att försöka BILDA sig en aning för att förstå sig på vad man är upp emot.

Anonym sa...

Bra att du lägger ut detta - TACK!!