fredag 23 oktober 2009

De dog av döden?!?

I dag möts man av en massiv propaganda för svininfluensa vaccinet på Expressen. Detta förmodligen som en desperat motreaktion på gårdagens nyhet att 2 personer i Sverige förmodligen dött av vaccinet. Men när man läser Björn Olsens förklaring var för dom dog vet man inte om man skall skratta eller gråta. Expressen skriver följande:

”Det är osannolikt att det skulle finnas någon koppling mellan de två personernas död och vaccinet. Det säger Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar. - Båda två var svårt sjuka människor. Deras tid var nog inne, vaccin eller inte. De dog av döden, helt enkelt.”

Är det den nivån den vetenskapliga granskningen av vaccinets bieffekter ligger på? Inget ifrågasättande alls?

Man kan även läsa att smittan nu sprider sig, om att det är kaos och köer efter vaccinet och igår lades bilder på barn som dött av influensan upp. Detta är ren propaganda. För faktum kvarstår, svininfluensan är många gånger lindrigare än en vanlig influensa och vaccinet verkar vara potentiellt mycket skadligare än tidigare vaccin.

I media: ex, ex, ex, ex, ex, ex

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för all tid du lägger på din blogg, har läst nästan från start, du skriver väldigt bra kring vaccinet denna höst och lyfter upp saker som alla borde veta, sluta inte!

Anonym sa...

(Kanada) Report suggests people who get vaccinated are more likely to catch H1N1


http://www.theglobeandmail.com/news/technology/science/study-prompts-provinces-to-rethink-flu-plan/article1303330/

Anonym sa...

"De dog av döden?!?" - Dagens citat!

Anonym sa...

precis som du säger, man vet inte om ska skratta eller gråta med såna kommentarer från Björn Olsens
de dog av döden....
bara kommer ihåg den helgen som skulle kommer vaccinet i Sverige ? dagen innan blev en stor ALARM: 160 elever blev sjuka i någonstans ...konstig..att 24 timmar innan blev inga rapporterades i hela landet.

dark & green sa...

Tack för era kommentarer. Speciellt Anonym 15:45. Det värmer.

Men jag uppskattar även resten av de anonyma kommentarerna.

Anonym sa...

Om man tänker på att det är ~200-300 personer som dör varje dag i Sverige så är det väll ändå inte så konstigt att några 80-åringar som har fått vaccinet har dött...