torsdag 22 oktober 2009

Första svensken död av svininfluensa-vaccinet!

Knappt en vecka efter att massvaccinationen har kommit igång i Sverige har vaccinet kanske skördat sitt första dödsoffer. Läkemedelsverket utreder dödsfallet av en hjärtsjuk person i Västernorrland som har fått en misstänkt hjärtinfarkt. Läkemedelsverket själva säger att man hittills har vi inte hittat något stöd för att dödsfallet har samband med vaccinsprutan. Andra dödsfall av vaccin i världen har flera gånger länkats samman med hjärtinfarkt hos hjärtsjuka. Men tyvärr kommer mörkertalet antagligen vara stort när det kommer till dödsfall på grund av svininfluensa- vaccinet. Läkemedelsindustrin kommer arbeta aktivt för att vaccinet inte skall kopplas till dödsfallen vaccinet orsakar.

Rapporterna om bieffekter börjar också strömma in. Följande länkar går till rapporter i svensk media: bieffekt 1, bieffekt 2, bieffekt 3, bieffekt 4.

Följande video visar ett fall i USA där en person fått allvarliga bieffekter av säsongsinfluensa-vaccinet, svininfluensa vaccinet har konstaterats ge värre bieffekter än andra vaccin.I media: Dn, SvD, Ab, Ab, Dn, Dn, SvD, Ex, Ex, SvD,

18 kommentarer:

Anonym sa...

Men du, för det första är inte dödsfallet i västernorrland sammankopplat med vaccinet än, även om det är troligt att ett visst samband finns kanske du ska vara försiktig med att skriva att en person HAR dött. Det vet vi inte.
För det andra så har även influensa visats ge ökad frekvens av hjärtinfarkt http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=12975
Och att Pandemrix ska ge värre biverkningar än säsongsinfluensavaccinet är inte sant. Det ger fler lindriga biverkningar men INTE fler allvarliga, eller allvarligare.

dark & green sa...

Att influensa ger en ökad frekvens av hjärtinfarkt motsäger ju inte att även vaccinet ger den samma effekten utan snarare stärker det antagandet att vaccinet ger en ökad risk hos hjärtsjuka.

Att man inte har konstaterat ett det beror på vaccinet är inte så konstigt då det är nästan omöjligt att bevisa, och några större försök att bevisa det lär knappast ske.

Att Pandemrix ger värre bieffekter och fler bieffekter är ju inte så konstigt. Rent matematiskt ger ju fler biverkningar också ett större antal allvarliga fall i hela populationen vaccinerade. Men indikationer finns på att svininfluensa-vaccinet även skulle ge allvarligare biverkningar. Detta är bekräftat av flera källor.

Anonym sa...

Nej, jag menade inte att det skulle motsäga att vaccinet kan ge det, menade bara att en genomgången influensa också är en risk, kanske till och med större risk eftersom man efter vaccinet får en slags lindrig influensa.

Ja, och så länge det inte är konstaterat ska man vara försiktig med att uttrycka sig alltför kategoriskt, man låter lätt som en foliehatt då.

När man pratar antal som får biverkningar så pratar man oftast om procent. Det är klart att om ALLA i sverige skulle vaccinera sig mot säsongsinfluensan så skulle fler personer få biverkningar och allvarliga biverkningar. Vad har du för källor? Jag har nämligen bara sett källor pekande åt andra hållet...

dark & green sa...

"Det är helt klart att vaccinet mot svininfluensa ger mer biverkningar än vaccin mot vanlig säsongsinfluensa." Det säger Annika Linde, statsepidemiolog på smittskyddsinstitutet.

Är man allergisk mot vaccinet kan man få en sk "kardiogen chock" det är väldokumenterat och skulle inte förvåna någon om så vore fallet med det dödsfallet vi pratar om nu.

dark & green sa...

Notera att Annika Linde säger "mer biverkningar" och inte fler biverkningar.

Anonym sa...

Nu börjar det här försvaret som vanligt, vaccin dödar!! Har en bekant som kan varken stå,gå eller sitta pga av det här jävla vaccinet även hjärtproblem, hjätat rusar med full fart. Influensavaccinet är farligt för folk med hjärtproblem. Man mörkar fiskar och ljuger. Sanningen måste fram NU! Inte imorgon när hundratals har dött. Svininfluensavaccinet är livsfarligt i bästa fall kommer endast några tusen att bli skadade och dö. Barn som kommer bli dödfödda, även missfall. Huvuden kommer rulla när det är klart. Det finns inte en seriös forskare som stödjer det här, dom vet vad som händer, alla har fått munkavle och vågar inte yttra sig pga repressalier... Spektaklet kommer att kosta samhället tiotals miljarder om 2-3år ÅRLIGEN!!!

Mike sa...

mm många som dör av snus cigg alkohol bilkärning taskiga förhållanden liv i självförnekelse hat dåligt hjärta osv osv osv-

Anonym sa...

Men du hävdade ju att det ger allvarligare biverkningar, och det säger hon inte. Att det ger mer tolkar jag som att hon menar att det ger fler, vilket är väntat.

Kardiogen chock utlöses inte av allergi, allergisk eller anafylaktisk chock gör det. Kardiogen chock får man tex av hjärtinfarkt http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=343
Anafylaktisk chock kan man få av allt som man kan vara allergisk mot, dvs inte bara vaccin utan också jordnötter och fisk.

Anonym: Hjärtrusningen din bekanta/e upplever är inte ångestrelaterad? Och det där med dödfödda barn och missfall vill jag gärna se en källa på.

dark & green sa...

kardiogen chock är en typ av cirkulatorisk chock. Och som alla vet kan en cirkulatorisk chock följa en anafylaktisk. Eller hur?

Det finns även andra källor än Annika Linde som säger att biverkningarna är värre, men den källan hade jag framme. Du kan tolka hennes uttalande som du vill.

Anonym sa...

Mja, nu kommer vi i och för sig långt från ämnet, men chocken är ju själva cirkulationskollapsen, ordet innan talar om vad den beror på, kardiogen om det är hjärtat som sviktar, anafylaktisk om det är allergi och septisk om det är infektionsorsakat.

Annika Linde säger ju inte att biverkningarna är värre...

DickeFix sa...

H1N1-vaccinet är i sin uppbyggnad och tillverkning identiskt med influensa-vaccinet som varje år ges till 100 miljoner människor och där biverkningarna är mycket milda om man inte är uttalad äggallergiker. Eftersom jag tillhör en riskgrupp så har jag tagit influensavaccin årligen och biverkningarna från H1N1-vaccinet detta år var identiska med föregående; lite ont i armen och vag sjukdomkänsla under några få timmar.

Det som skiljer H1N1 mot den vanliga influensan är att betydligt fler kommer insjukna. I USA deklarerade Obama idag nödtillstånd eftersom belastningen på sjukvårdssystemet är extremt med miljontals smittade och tusentals döda. Sverige har därför beställt vaccin – bekostat med skattemedel – för samtliga medborgare för att förhindra samhällskostnaderna en pandemi orsakar samt för att undvika att 4000-8000 människor dör, varav en stor andel i produktiv ålder, helt i onödan. För människor som inte kan ta vaccinet på grund av svår allergi eller som p.g.a. immunbristsjukdom inte kan bilda antikroppar trots vaccin är det dessutom livsviktigt att vi andra tar det. Att i detta läge vägra ta det redan betalda vaccinet för att sedan belasta sjukvård och sjukförsäkringssystemet är minst sagt oetiskt. De som vägrar ta vaccinet borde inte få sjukpenning, få betala fullkostnaden för sin eventuella sjukvård och dessutom åtalas för eventuell smitta och dödsfall som de orsakar bland dem som inte kunnat nyttja vaccinet av medicinska skäl. Eller hur?

Niclas sa...

Dickefix:
Dina argument har tyvärr fastnat i en falsk dikotomi. Det vill säga att du endast ser två alternativ till dilemmat hela vår värld står inför.

Att vaccinera sig eller inte.

Detta är ju såklart inte sant. Själfallet finns fler alternativ och i min mening otroligt mycket bätte alternativ till den massvaccinering som vi nu står inför.

Om man ser till vaccin så är det bevisat att det inte är det mirakelmedel som det ibland framställs som. Det finns en otorlig mängd studier som visar att autism och andra handikappande sjukdommar är ett led av tidigare vaccinering.

Ser man till innehållet i ex h1n1-vaccinet så har vi bland annat en stor mängd kvicksilver som är konstaterat livsfarligt att injecera i kroppen med både starkt handikapp och död som följd.

Argumentet mot det är att "man får ju ändå i sig så mycket kvicksilver genom maten."
Må så vara, men då går det genom hela kroppens magsystem, där största delen av vårt immunförsvar sitter, som fördelar de olika ämnena i dieten till våra organ och har då bättre chans att rensa ut de dåliga ämnena.

Detta vaccin sprutas direkt in i vårat blod och med hela vår "vecko-konsumtion" av kvicksilver, utan någon möjlighet till utrensning.

Det finns mängder med informativa inslag med bland annat forskare inom vaccin-grenen, som äntligen klivit ut i ljuset och berättar sanningen om vaccinets mörka sidor. De säger även att det aldrig skulle få för sig att vaccinera sina barn. De skulle gå så långt som att flytta till annat land om de blev tvugna.

Ett annat argument du lade fram var att "men regeringen har ju redan köpt in vaccin till alla, då är det väl lika bra att ta det.."

liknande argument,
"Men regeringen har ju redan köpt in Massutrotningsmedel till hela befolkningen, då kan vi väl göra dem till lags och ta det, för det vore väl dumt att dem ska ha slösat bort pengar på det.."

Det absolut bästa vi kan göra mot oss själva och vår omvärld är att helt lägga om våra liv.
-Äta närproducerad, näringsrik, kärleksfullt odlad mat utan kemikalier inblandade
-Ta promenader i naturen, jogga, umgås, älska, skratta mycket och må bra.
-Fokusera på det väsentliga i livet, som familj, vänner, hobbys.

Det stärker immunförsvaret otroligt mycket mer än en smutsig virusspurta och så har man riktigt trevligt samtidigt.

Dags för världen att vakna upp ur vårt överkomnsumerande zombie-samhälle vi lever i och ha det riktigt trevligt tillsammans istället.

Det har gjort oss mycket gott genom åren, men nu är det dags att ändra riktning innan vi hunnit utplåna allt levande på denna underbara jord vi lever på!

DickeFix sa...

Niclas: Alternativen "vaccinera sig" och "vaccinera sig inte" täcker rent logiskt hela händelserummet. Hur kan det finnas något tredje?

När det gäller vaccin och autism har sambanden inte varit statistiskt signifikanta. Trots det lever myten kvar.
http://discovermagazine.com/2009/jun/06-why-does-vaccine-autism-controversy-live-on

Kvicksilvermängden som thimerosal i vaccinet ger är som du själv skriver mycket liten och försumbar om man jämför med årsintaget.

Sedan håller jag fullständigt med det du skriver i de fyra sista styckena. Det finns många värden som är viktiga för både kropp och själ som glöms bort i vårt streberaktiga konsumtionssamhälle. Tycker det dock fortfarande är fel att utsätta sig själv och andra för risk på grund av vandingssägner om influensavaccinets farlighet.

Niclas sa...

Som du säger så formulerade jag mig fel när jag beskrev den falska dikotomin du bedrev.
Dina argument var:

- Antingen vaccinerar man sig (varpå man tror sig hålla sig fri från h1n1, även fast ingen forskning riktigt stödjer det än)
eller så
- Vaccinerar man sig inte (och blir sjuk och drabbar resten av samhället pga sin dåliga gärning)

Jag ville därför poängtera att det finns naturliga alternativ att hålla sig friskare med som både är mycket hälsosammare för människan men även för jorden utan vare sig kvicksilver eller andra dödlig ämnen.

Du inleder även med att säga att h1n1-vaccinet är identiskt med säsongs-vaccinet vilket inte alls stämmer.

h1n1-vaccinet innehåller mycket mer kvicksilver och immunförsvarsstimmulerande medel än säsongs-vaccinet.

DickeFix: "Kvicksilvermängden som thimerosal i vaccinet ger är som du själv skriver mycket liten och försumbar om man jämför med årsintaget."

Det var precis TVÄRTOM jag skrev.
Det ÄR en stor mängd kvicksilver i h1n1-vaccinet.
Speciellt då vi får det Insprutat Direkt I Vårt Blod, På En Och Samma Gång.
Och Inte genom magsystemet, där det kan bearbetas under ett långt tag och under flera omgångar som det handlar om när vi äter mat.

Då jag själv inte är forskare inom området överlåter jag det till de som faktiskt är experter på området att säga sitt:

"Foster och spädbarn kan få kroniska skador av etylkvicksilvret i vaccinet enligt professorn emeritus i miljömedicin, Maths Berlin, som är en av världens ledande kvicksilverforskare:
Gravida avråds från att äta fisk från Östersjön pga. att kvicksilvret kan orsaka fosterskador, men nu ska vi helt plötsligt spruta kvicksilver rätt in i blodet."
Läs mer på denna länk:
http://www.amalgamskadefonden.se/news.asp?id_News=111&ref=4

"En nyligen utförd studie avslöjar att små mängder av tiomersal i vacciner har ett samband med patologiska förändringar av hjärnan som återfinns i autistiska tillstånd:"
http://www.epochtimes.se/articles/2009/08/05/17598.html

"Etylkvicksilver skadar hjärnans celler"
http://svininfluensan.com/content/bara-tv%C3%A5-m%C3%A5nader-efter-kvicksilverf%C3%B6rbudet-nu-skall-alla-svenskar-f%C3%A5-vaccininjektioner-med-k

”Vaccin kan göra mer skada än nytta” enligt Ann-Cathrin Engwall, doktor i molekylär cellbiologi. ”Om viruset muterar och utvecklas till att bli farligare kommer sannolikt vår befolkning att ha en sämre motståndskraft mot nya varianter än om vi inte hade massvaccinerat”.
http://svininfluensan.com/content/vaccin-kan-g%C3%B6ra-mer-skada-%C3%A4n-nytta


DET FINNS ALTERNATIV TILL DESSA GALENSKAPER!

DickeFix sa...

Jag håller med om att tiomersal inte är nyttigt men halterna är så små att riskerna är mycket mindre jämfört med influensan.

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3587&artikel=3144283

Influensan dödar enligt WHOs senaste uppgifter 1.2 av 100 konstaterade fall och det även bland unga människor. Denna nitlott i dödens lotteri är alltså tre gånger så sannolik som att få en stege i poker. De som undlåter att vaccinera sig och vill spela med döden som insats med de oddsen får väl göra det men belasta inte samhället med kostnaderna.

Ann-Cathrin Engwall må ha rätt att en genomgången influensa – om man nu klarar den – ger en kraftigare immunrespons än en vaccinering. Men om man tar båda sprutorna så får man ett tillräckligt kraftigt, troligen livslångt, immunförsvar för den nuvarande stammen H1N1. Beläggen för att skyddet mot en eventuell ny, mer dödlig stam av H1N1 skulle vara bättre efter genomgången influensa av nuvarande stam än vid vaccinering med två vaccinationssprutor är rena spekulationer och samhällskostnaden, inklusive det mänskliga lidandet och alla dödsfall denna naturliga ”vaccinering” skulle innebära är alltför stor. Dessutom så begränsar nuvarande massvaccinering risken att en ny stam bildas på grund av spontan rekombination eller genutbyte (reassortment). Om en allvarligare variant av H1N1 ändå skulle dyka upp så är det samhällsekonomiskt fördelaktigt att vaccinera mot den också.

Anonym sa...

Eftersom svininfluensa är den nya Spanska sjukan så kommer jag absolut att vaccinera mig. Det är mest yngre som drabbas just för att de inte har det naturliga immunförsvaret mot denna influensa. Om man läser på sig om vaccinationer och biverkningar så kan man se att dessa biverkningar med feber, diarre, muskel och ledvärk är ganska vanliga, dvs helt normalt och det är så kroppen ska reagera på ett vaccin.

Anonym sa...

jag önskar att media kunde kolla upp allt ordentligt. en nära bekant till mig tog vaccinsprutan. va fullt frisk innan han tog vaccinet. dagen efter han tog vaccinet, så blev han kanondålig!! han sökte vård 2 dagar efter det. dom skickade hem honom. nu ligger han på ett sjukhus i jönköpings län, med respirator! varför skriver inte tidningar om det?? det enda dom skriver e att de e svininfluensa. men inget om att han tog vaccinet! ingen i sverige vet detta, för det skrivs inte om det så klart! han var jätte pigg innan sprutan. inga tecken alls på svininfluensa, men insjuknade med en gång av sprutan. hemsk! önskar bara att folk kunde se lite mera nu,,,,,,,,,,,

Anonym sa...

Du kanske kan be din vän lämna sin berättelse här: http://vaccin.me/din-berattelse/