onsdag 28 oktober 2009

Svininfluensa-vaccinet - Svininfluensan 5-2 eller 0-0?

Nu befaras svininfluensa-vaccinet ha tagit ytterligare en persons liv och har då sammanlagt dödat 5 personer. Det debatteras mycket om det verkligen är vaccinets fel eller inte, vissa experter har sagt att dom inte dog av vaccinet utan att ”deras tid helt enkelt var inne” och att ”dom dog av döden”.

Man kan behandla både dödsfallen av vaccinet och av svininfluensan på samma sätt. Antingen antar man helt enkelt att man kan använda sig av indicier och ut går ifrån det eller så ser man till det rent vetenskapliga vilket gör orsakssambandet i stort sett omöjligt att bevisa.

I fallet med bevisning med indicier eller mer eller mindre starka indikationer visar det sig att man faktiskt kan anta att minst 5 personer har dött av vaccinet. Bara att man utreder deras död med misstankarna att vaccinet var inblandat på läkemedelsverket verkar stödja att det faktiskt finns orsak att tro det. Det samma gäller för de 2 dödsfall som tros bero på svininfluensan. Bevis på att influensan skulle ha dödat personerna finns inte direkt, men man vet att dom hade influensan. Att bevis finns för att dom hade influensan är inte det samma som att det är bevisat att dom dog av det, men det skulle kunna vara så. I detta fallet skulle det betyda att svininfluensan har dödat 2 personer och vaccinet har dödat 5 personer.

I faller där man tittar strikt på den medicinska bevisningen är det tvärt emot. Att 5 personer har dött efter att ha tagit vaccinet betyder inte att dom dog av vaccinet. Dom skulle kunna ha dött ändå. Visst skulle det kunna vara så, men det innebär också att det samma gäller för dom 2 som påstås dött av influensan. Det finns inga bevis på att dom inte hade dött ändå. Det enda man vet är att dom hade svininfluensan, inte att dom dog av den. I detta fallet hamnar vi istället på att 0 personer har dött av influensan och 0 personer har dött av vaccinet.

Jag har fått en viss kritik då jag har hävdat att personer har dött av vaccinet. Argumentet har ofta varit att man inte kan vara säker på att vaccinet har varit orsaken. Konstigt nog argumenterar samma personer inte så när det gäller de som möjligtvis dött av svininfluensan. Ska man välja att anta en form av teori för att redovisa hur man beräknar dödsfallen borde man vara så pass ärlig att man använder samma mått vid båda dödsorsakerna.

Så vilket är det? Har vaccinet dödat 5 och svininfluensan 2 eller har ingen av dom dödat någon? Skulle fallet vara ingen död av vare sig vaccinet eller influensan, varför massvaccinerar vi då?

I media: Ab, Ab, Ab, Ex, Ex, Ex, SvD, SvD, SvD,

I bloggar: Se Verkligheten, Norah4you’s Weblog, Ulf Thalin tänker oklart, Politik och mellanöstern,

16 kommentarer:

Anonym sa...

Klarsynt!
Det är synd att folket fortfarande har stort förtroende för läkarkåren. Läkarnas status i I-länderna är skapad av läkemedelstillverkarna och deras lojalitet mot dessa är stark. Tur att det finns läkare som vill att folk ska vara friska istället för läkemedelskonsumenter.

Anonym sa...

Härligt att se att det finns nå´n som tänker, bra skrivet.

Linda sa...

Mycket bra skrivet!

HCA sa...

Exactemente! Grejen är ju att oavsett vilken teori vaccinkramarna antar, så är dom rökta.
Vaccinet har då dödat fler än flunsan, eller så är flunsan mer harmlös än den vanliga höstsnuvan..

Sen, hur blir det i ett globalt perspektiv?
Vi vet att kring 5600(?) personer som haft svinflunsan har dött, men är det svinflunsan som dödat dem?
Hur många har vaccinet isf dödat?

Är man mycket slarvig och använder ratiot vi har här, som är ytterst osäkert, så kan vaccinet då döda 10vaccinerade på 4 som dör av flunsan.
10 000 på 4000..
12500 på 5000...
osv osv...

Att säga att utvecklningen är intressant att följa är väl att använda feel ord, men finner inget bättre just nu..

HumanLabRat sa...

Otroligt bra inlägg och en blogg som ger hopp om att det faktiskt finns människor som kan tänka lite längre än näsan räcker! Läkar"vetenskapen" är ett skämt och de flesta i vit rock springer läkemedelsbolagens (och sina egna) ärenden för att få bonusresor och mer klirr i kassan! Lite svinn i form av människoliv rör sällan upp en vitrock!

Anonym sa...

Kan bara instämma i att det är rätt tänkt och välformulerat.

Anonym sa...

http://www.expressen.se/halsa/1.1762083/schweiz-stoppar-vaccin-till-barn

Pandemrix!

Hur länge kan Jan Liljemark fortsätta spela oförstående utan att framstå som en clown? Vilken teaterskola har han gått? När brister det?

Anonym sa...

http://www.valbykicksass.com/baghdadbob/

"Vi känner ingen tveksamhet eller oro för att använda vaccinet på äldre personer eller på barn"Deny Deny Deny

Det är nästan på nivån att
så att du borde slänga upp en bild på Liljemark intill käre Baghdad Bob i nästa postning...

Anonym sa...

http://www.valbykicksass.com/baghdadbob/

"Vi känner ingen tveksamhet eller oro för att använda vaccinet på äldre personer eller på barn"Deny Deny Deny

Det är nästan på nivån att du borde slänga upp en bild på Liljemark intill käre Baghdad Bob i nästa postning...

Mr Schmitt sa...

John 8:32

"The truth will set you free."

"Sanningen skall göra er fria."

Fixa nu till rubriken till den här bloggen...

;o)

Anonym sa...

HumanLabRat

Om du tänker efter lite så är utbudet på läkare som talar väl om vaccinet i tidningarna väldigt litet, dom allra flesta, om inte till och med alla jobbar åt eller i närheten av läkemedelsverket och eller socialstyrelsen.

Socialstyrelsen har för övrigt lagt munkavle på alla läkare i landet som endast får svara på frågan om de ska ta vaccinet eller inte.

Det är svårt att veta vad läkare i allmänhet har för uppfattning, tror att det inte är något entydigt svar. Men min känsla är att det väger över för att vaccinering är onödigt.

Om vaccinet så tror jag egentligen att farligheten hos det är ENORMT överdrivet liksom densamma för influensan. Jag tar inte vaccinet med motivationen att man ska inte vaccinera sig mot vanliga influensor. Hade dödligheten hos svininfluensan liknat digerdöden eller spanska sjukan hade massvaccinering haft en helt annan innebörd, nu har man bara genom ett dåligt skrivet avtal tvingats köpa 18 miljoner doser.

Som följd, Socialstyrelsen vill inte se "dåliga ut" för folket så då man tar till det klassista socialdemokratiska verktyget solidaritet. Vaccinera dig för dina vänner eller "nu har vi ju ändå köpt vaccinet vaccinera er så känns det som att vi inte la ut pengarna i onödan, om alla hjälps åt kan vi använda alla doser".

diskussionerna om hur farliga både vaccinet och influensan är har ju fått absurda proportioner tack vare media! Media sprider så sinnessjukt mycket desinformation i frågan, hur många artiklar har haft någon substans egentligen?

Anonym sa...

Hej!

Här är en EXTREMT INTRESSANT länk att följa kring vaccin-skandalen kring svininfluensan, heta inlägg och nyheter från hela världen!

http://www.abovetopsecret.com/swineflu.html


Följande tråd handlar om hur i alla de länder där massvaccineringen har påbörjats, smittspridningen och dödsfallen dramatiskt ökar:

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread515568/pg1

USA, Kanada, Sverige, osv...


I Sverige har vi nu mer än 80 000 smittade, mot bara ca 1000 smittade innan massvaccineringen började i vecka 42...


En intelligent kommentar från en person:

"Maybe the H1N1 is mutating and becoming deadlier due to the H1N1 vaccine is out in the wild?"

Anonym sa...

Den dag jag ser Reinfeldt och Bildt vaccinera sig på en helt vanlig vårdinrättning random med "vanligt" folk så ska jag kanske överväga (överväga) att ta vaccinet.

Davve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Att vaccinet skulle ha något med ökad smitta är en störtlöjlig vinkling, ett vaccin kan omöjligt påverka någon som hellst smittpridning annat än tex att redan smittade träffas på vårdcentralerna när de ska ta vaccinet.

att det dessutom bara var 1000 smittade innan vaccineringen började är ju helt felaktigt, eftersom vi innan vaccineringen bara räknade bekräftade fall så är siffran givetvis lägre än den siffra på 80000 som beskriver antalet troligt smittade baserat på en statistisk undersökning som utfördes efter vaccineringen började.


Att däremot vaccineringen kan ge större konsekvenser om viruset muterar på fel sätt är ganska givet.
(Bo Engwall har beskrivit förloppet bla här http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/Analyser/story/index.html)


dock så är det föga troligt att viruset ökar risken att det muterar, "den intellegenta kommentaren" ser jag som en vilt antagande från en person utan kunskap om varesig smittspridning eller immunförsvaret.
En människa med ett fullgott immunförsvar eliminerar viruset innan det har chans att hinna mutera. Det är större risk då i de som inte är vaccinerade och som är sjuka länge att de kan hinna smitta andra med en muterad version av viruset innan man blivit frisk igen. (viruset muterar (allra oftast) vid förökning vilket sker när viruset förökar sig i kroppen celler, det stoppas i hög grad eller fullständigt av ett vaccin)

Livet Efter Sprutan sa...

Vädjan om hjälp!
Vi är en grupp på 88 personer, vuxna som barn, som blivit sjuka med bestående neurologiska symptom efter att har tagit vaccinet Pandemrix mot svininfluensa. De flesta av oss har drabbats av känselbortfall, domningar, muskelsvaghet, gångsvårighet, problem med leder och muskler, cirkulationsrubbning, dimsyn och vissa av oss har även drabbats av allvarliga allergiska reaktioner och muskelsmärta.
Många av oss inte ens fått en diagnos än, för det liknar ingen känd sjukdom sedan tidigare. Symtomen påminner däremot om olika neurologiska sjukdomar allt från MS, GBS, ME osv. Vården ställer osäkra diagnoser som fibromyalgi, panik attack eller psykosomatisk störning.
Detta kan ju inte vara en tillfällighet att så många har drabbats av mer eller mindre liknande neurologiska symptom efter denna massvaccinering av svenska folket.
LMV försöker mörklägga antalet drabbade genom att indela oss i olika symptom kategorier som narkolepsi, bells pares osv. Enbart för att slippa stå till svar för de 6,5 miljoner svenskar som vaccinerades med Pandemrix vaccinet.
Vi vänder oss till er som tror på den enskilda människans värde och rättigheter. Vi vänder oss till er som i allmänhet talar varma att ni värdesätter människornas liv och rättigheter högt och att ni står för det. Till er politiker, vårdgivare, forskare osv. Vi vänder oss till er som har fått pandemrix vaccinet men inte har drabbats av biverkningar. Hjälp oss i vår kamp för att få en rätt utredning och rätt vård.
Besök vår blogg och gilla vår facebook sida:
Blogg: http://liveteftersprutan.blogspot.com/
FaceBook: http://www.facebook.com/pages/Livet-efter-Pandemrix-St%C3%B6dgrupp/138618692884105