fredag 23 oktober 2009

Svininfluensa-vaccinet skördar sitt andra dödsoffer

Vaccinet mot svininfluensa har nu skördat sitt andra döds offer och har med andra ord dödat lika många som själva sjukdomen i Sverige. Detta misstänkta dödsfall skriver Expressen om i dag.

I aftonbladet kan man läsa följande:

”Två allvarligt sjuka personer har hittills dött efter att de fått vaccinet mot svininfluensan.
Läkemedelsverket utreder nu om det kan krävas nya rekommendationer som avråder äldre och sjuka att vaccinera sig. I de kliniska testerna som görs inför en vaccination så finns det få av de här ovanliga patienterna representerade, säger Lennart Waldenlind, läkare på Läkemedelsverket.”

Läkemedelsverket yttrar sig i en annan artikel på Aftonbladet:

”Vaccinet mot svininfluensan leder till samma typ av biverkningar som vaccinen mot ”vanlig” säsongsinfluensa. – Lindriga influensasymptom och lokala besvär är det som dominerar, precis som vi hade förväntat oss, säger Gunilla Sjölin Forsberg, enhetschef för enheten för läkemedelssäkerhet vid Läkemedelsverket.”

Vad är då slutsatsen av detta? Läkemedelsverket ger inte direkt en samlad bild av läget. Man kan konstatera att vaccinet INTE är tillräckligt väl testat på just riskgrupperna som man nu vaccinerar först. Exakt det som jag och flera andra gång på gång redan konstaterat. Det andra man kan konstatera är att det finns risker med vaccinet. Men varför är man då inte ärlig med det och varför har man inte gått ut med det tidigare? Istället för att lystna på oss som begärt ett man ska utreda vaccinet har man stämplat alla kritiker som ”konspirationsteoretiker”, idioter eller radikala. Men när nu läkarna på läkemedelsverket själva anser att vaccinet är dåligt testat på flera riskgrupper kanske debatten äntligen kan komma igång.

Risken är dock att dessa dödsfall och även kommande dödsfall kommer beskrivas som ”slump” och avskrivas. För visst litar alla på vad läkemedelsföretagen säger om sina produkter, även om dom inte har testats tillräcklig eller av oberoende källor.

I media: Ex, Ex, Ex, Ex, Ex, Ex, Dn, SvD, Ab, Ab
I bloggar: Trebarnslandet.se, Hermansro, Mitt namn är Mattias,
Anders Nilsson, Palena Inn, Medborgarperspektiv,

3 kommentarer:

Anonym sa...

http://nyheter.se.msn.com/article.aspx?cp-documentid=150410293

Kolla på länken, de snackar om att förbjuda kvicksilver för att det är farligt...

Men de har inga problem och injicera det i våra kroppar!

Vet inte vad jag ska säga...

dark & green sa...

Inte bara injicera det utan också hävda att det är helt ofarligt...

Anonym sa...

http://www.pdrhealth.com/drugs/altmed/altmed-mono.aspx?contentFileName=ame0406.xml&contentName=Squalene+&contentId=562