tisdag 27 oktober 2009

Falska listor på frimurare i Aftonbladet

Då och då lägger Aftonbladet upp listor på frimurare i landet sorterade efter ort. Men listorna är inte helt rättvisande. Hur vet jag då detta? Det är enkelt, jag känner helt enkelt flera som blivit frimurare och har också kontakt med flera andra som är bekanta med frimurare. Vi har gått igenom listorna som aftonbladet har lagt ut och jämfört med vilka vi vet är medlemmar. Vi kan konstatera att många namn INTE finns med på aftonbladet.

Du kan enkelt själv kontrollera att listorna är felaktiga genom att titta i facebook-gruppen ”Frimurare i Borås” och jämföra med vilka som finns med på Aftonbladets lista. Vi har bekräftat med 100% säkerhet att åtminstone 11 personer i facebook-gruppen verkligen är frimurare.

Så hur rättvisande är då Aftonbladets lista? Inte så, de som har intresse av att inte dyka upp i en sådan lista gör uppenbarligen inte heller det. Jag rekommenderar att alla som använder listan för att ta reda på om någon är frimurare inte sätter all tillit till den listan utan efterforskar själv.

I media: Ab

3 kommentarer:

Anonym sa...

De är lika falska/ofullständiga som förra gången Aftonbladet körde den här storyn (det är en grej dom återpublicerar ibland ungefär som "är ditt födelsemärke farligt"-artikeln)Den gången var jag bekant med en tiogradig frimurare (helt bekräftat, jag såg hans grad-sköldar mm och var med och hämtade honom utanför logen)numera död, den gången saknades han i Aftonbladets lista i vår stad (han tyvärr aldrig fråga honom om saken innan han dog ett halvår senare). /den där trogna läsaren som berömde dig häromdagen

Uma sa...

Hej, intressant blogg. Dock blir jag mörkrädd av konspirationsteorier och får ångest av dem. Finns det något som talar för att vår väld ska bli en bra plats? Nått positiv?

/ledsen.

Anonym sa...

Uma!
Att denna information belyses är en sak som talar för att världen ska kunna bli bättre. Som det står i Bloggens början: "Sanningen ska sätta er fri"
Världen ser ut som den gör pga att det har funnits möjlighet för vissa att hålla information från andra. Förkovra dig och lär så mycket som möjligt! Det är inte roligt, men det är bara med kunskap om sanning som man kan undvika de fallgropar och faror som samhället består av- på ett sant sätt och inte på det rädslobaserade sätt som dessa dolda maktens människor vill att vi agerar efter. Själv gick jag igenom en liten period av ångest och hopplöshet då vakenheten kom över mig, men numera är livet lättare på många sätt, med en helt ny styrka och tilltro till mig själv. Med flera vakna måste världen bli bättre. Så, hopp till dig.
Och tack för en bra blogg!