måndag 9 november 2009

Nu har min familj svininfluensan...

Då var det då dags att vår familj skulle få svininfluensan. Det började med att min son igår insjuknade med måttlig feber, magknip ont i halsen. Han vaknade idag med 40 graders feber och slem i lungorna, men efter lite slemlösande och alvedon blev han snabbt piggare. Samma mönster upprepades med ett mellan rum på runt 6 timmar. Febern pendlar mellan 38 och 40 grader. Antaglig är min fru nu även sjuk och jag väntar på att min dotter och jag också ska få det.

Så om det är längre än vanligt mellan inläggen beror det på att jag har svininfluensan.

Det känns faktiskt inte så farligt alls, jag kan inte förstå hysterin med massvaccination. Jag känner många som nu har haft svininfluensan och alla säger att den har varit som en vanlig influensa eller mildare.

Var inte mer rädda för svininfluensan än vad ni brukar vara för säsongsinfluensan!

6 kommentarer:

Thomas sa...

Det där med magknip är intressant. Om jag har förstått saken rätt är det något som skiljer sig från den "reguljära" influensan, de olika symptomen för magen. Eller?

Om det är så har jag och min fru haft baconsnuvan. Det var inte kul, men helt klart hanterbart.

dark & green sa...

Jag vet ingen bland mina vänner eller vänners vänner som har haft annat än hanterbara symptom, ingen som behövt kontakta sjukvården.

Jo, några som har kontaktat sjukvården via telefon men fått svaret: håll er borta om ni inte är riktigt sjuka, vi bryr oss inte om ifall det är svininfluensan eller inte...

Annorlunda sa...

Jag skulle nog vilja tillstå att de som är mest rädda för svininfluensan är just de som jobbar inom landstinget. De vill inte att folk med svininfluensan söker vård och gör man det åker man direkt hem igen. En kompis till mig som låg inlagd på sjukhus och dessutom hade tillfälligt svår diabetes blev utkörd från avdelningen i rullstol och ställd utanför sjukhusets lokaler - alltså utomhus! På frågan varför fick hon svaret att "personalen trodde att hon hade fått svininfluensan". Tack för det! Tur att man i Sverige får bra vård, eller nåt...

Vad skönt att ni slapp några jobbiga symtom på svininfluensan. Jag är glad för er skull. :-)

Anonym sa...

Hej..En kolega till mig fick det ..han har nog aldrig varit sjuk mer än nån enstaka gång..Nu ligger han i repirator o sånt o va jäkligt nära o gå bort. Märkligt hur det drabbar olika. Jag tänker ändå inte under några omständigheter ta vaccinet o inte min son heller.. Tack för en riktigt bra blogg :) // Tobbe

Anonym sa...

Krya på er allihop! :-)

Anonym sa...

Min son har svininfluensan nu. Efter allt man hört om den så blev jag riktigt rädd, helt i onödan! Det började med 39 graders feber, han fick alvedon men febern fortsatte till 40.7 grader innan den stannade. Sen pendlade den mellan 39-40 grader i 3 dagar, Han hade även magont och ont i huvudet. Rödsprängda ögon och kräkningar. Men det var hanterbart. Och han var pigg emellanåt! Han blev sjuk för 7 dagar sen och han har fortfarande en jobbig hosta som låter nästan kruppliknande. Andningsnöd får han om man går för snabbt ute med honom. Tröttare än vanligt är han. Men han är på god väg att bli frisk enligt läkaren :).. Får bara hoppas han orkar med sin födelsedag i morgon :). Vi är inte vaccinerade och har inte tänkt ta vaccinet heller. Vi blev tillfrågade på vårdcentralen när jag kom dit med honom, men vi tackade nej och till min förvåning så sa doktorn - Det är bra!... Varken jag eller min sambo har blivit sjuka. Min son är 5 år och även om det såklart har varit oroliga nätter och dagar så var den helt klart hanterbar! :)