tisdag 3 november 2009

Propagandan om svininfluensan når nya höjder

Igår och idag kan man läsa i media om att två nya dödsfall har uppdagats i Sverige. Media´s löpsedlar släpper på alla normala bromsar och skriver ”Ytterligare ett dödsfall i svininfluensan” , ”Simon, 3, skickades hem från sjukhus - dog i svininfluensa” och ”Infektionsprofessor: Barnen de värsta smittspridarna”.

Detta är ju inget annat än ren propaganda då dom själva sedan skriver ”Obduktionen visade att en hjärtinfarkt med komplikationer var den omedelbara dödsorsaken.” men inget bevisar att det var influensan som utlöste hjärtinfarkten och att vaccinet inte skulle ha utlöst samma reaktion. Om den 3 åriga pojken säger media ”Provsvar visar att den treåriga pojken hade svininfluensa, men det är oklart om det var sjukdomen som dödade honom. ” Men intrycket som ges av stora ”domedags rubriker” är fortfarande att dödsfallen i svininfluensan skulle ha fördubblats. Långt ifrån sanningen men propagandan kommer säkert trappas upp än mer den närmaste tiden. Alla dödsfall oavsett dödsorsak kommer att skyllas på svininfluensan om personen i fråga har haft svininfluensan, att sen personen inte dött av själva influensan kommer inte spela så stor roll.

Att man redan nu skriver ”Minst tre personer har nu dött i svininfluensan i Sverige. Samtliga tre konstaterade dödsfall i svininfluensa har tillhört riskgrupper.” utan att man ens har hunnit börja utreda dödsorsaken av den 3 åriga pojken som dog igår är ju bevis på hur detta kommer att utvecklas. Om ett misstänkt fall till kommer imorgon kommer kommer man skriva att 4 dödsfall har konstaterats trots att egentligen inga av dödsfallen har konstaterats beror på influensan.

En annan sak som har stört mig det senaste är att både media och vaccin-förespråkare har börjat använda termen ”antivaccin-lobbyn”. Detta är ju skrattretande av flera olika anledningar. Dels är ju detta anti-konspirationsfolkets egen konspirationsteori. Att det skulle finnas en antivaccin-lobby är ju faktiskt en konspirationsteori av folket som säger att konspirationsteorier bara är verklighetsfrämmande. En annan aspekt av detta är att de enda som har kapital tillräckligt att driva någon lobbyverksamhet är ju läkemedelsindustrin. Den så kallade antivaccin-lobbyn är ju bara en massa individer som bryr sig om sin medmänniskor och vill sprida information som media inte vill nämna. Media tjänar enorma pengar på att upprätthålla rädslan och sprida den.

I media: Dn, SvD, SvD, SvD, Ab, Ab, Ab, Ex, Ex, Ex, Ab,

I bloggar: Se verkligheten, Alliansupproret, hobab,
Sett ur en västgötskas ögon..., Ina, Anna – liten på jorden, stor i orden

18 kommentarer:

Voter.se sa...

Hej!

På Voter.se finns just nu en omröstning om konspirationsteorier.
den kan vara intressant för dina läsare. Du kan dessutom göra en gratis embed till din blogg. Dina läsare kan då rösta och se resultaten direkt här utan att gå från bloggen.

Stan sa...

Dessutom verkar medierna har slutat rapportera om de som dör efter att ha vaccinerats! Senast i helgen som gick, en gravid kvinna som dog samma dag som hon vaccinerats. Minst 7 har dött, fem har vad jag vet nämnts i medierna. Detta är något alldeles oerhört, det kan inte bara avfärdas med att det handlar om pengar och medierna är lite "knasiga". Vårt land är under attack av krafter som med berått mod tar livet av friska människor! http://www.andersnilsson.name/2009/11/en-gravid-tjej-dod-efter-vaccinering.html

Anonym sa...

Hej,

Med Intensedebate, http://www.intensedebate.com/, så kan du skapa egna omröstningar.
Och inte bara det, dina läsare och kommentatorer kan i kommentaren skapa egna omröstningar.

För exempel se 'Dagens citat "De dog av döden?!?"' - http://realnewsmill.blogspot.com/2009/10/dagens-citat-de-dog-av-doden.html, med frågan "Kan man dö av döden?".

Välkommen att delta i undersökningen "Kan man dö av döden?"!

HumanLabRat sa...

Vad ska jag säga? Dina texter är lika bra som de brukar vara och jag fortsätter applådera. Keep up the good work! Hälsningar från en ofrivillig labbråtta.

Anonym sa...

Det är rent otroligt hur mycket dumheter som sprids på nätet.
Jag vill gärna ställa detta till rätta och kan nu berätta att regeringen planterat konspirationsteorierna om vaccinet i syfte att så många som möjligt ska dö av influensan. De tror nämligen att fler alliansväljare än oppositionens kommer att ta sprutan.
Ja, det är helt sant, i alla fall lika sant!

dark & green sa...

Stan: Håller helt med. Media väljer noga vad dom skriver just nu. Men det dom skriver liknar mer och mer propaganda.

HumanLabRat: tack tack.

Red: Vad är det du inte håller med om?

Anders sa...

Som alltid bra o sakligt skrivet! Jag kan inte minnas att det brukar va såna här skriverier "vanliga" år, när ca 3000 pers dör i Sverige pga vanlig influensa, men nu... Oj, oj, oj... 3 st dödsfall!! Heeeelt sjukt!
Fortsätt sprida ordet, förhoppningsvis hjälper det iaf någon att ta ett vettigt beslut angående vaccination.

Elin sa...

Bra skrivet om "lobbyn".

Sen har jag märkt att det blandas in en hel del falsk och rent löjeväckande information bland alla vettiga frågor som reses angående massvaccinationen, vilket gör det lätt för media att bunta ihop alla som ifrågasätter kampanjen som "lättskrämda foliehattar". Hånet mot de som söker upp egen information är stor.

Alla borde uppmuntras att göra egna efterforskningar med kritiskt granskande av källor och utifrån det göra informerade val.

dark & green sa...

Anders & Elin: Tack. Håller helt med er, väldigt få skriver om svininfluensan på ett balanserat sätt. Att personer med annan uppfattning hånas på det sätt som sker just i denna fråga ser jag dock som något ganska nytt i Sverige i alla fall... Fox news med fler har ju arbetat så i många år, men nu har hånande och förlöjligandet blivit en del av media-strategin även i Sverige. Tråkigt men sant. :(

Anonym sa...

http://www.dn.se/opinion/huvudledare/6021-0-1.985279

(Förljugen)titel inspirerad av din blogg? Du är stor nu, fortsätt, av alla viktiga bloggar nu tycker jag du är bäst, vore jag miljonär skulle jag avlöna dig på heltid (så kanske det skulle bli en gnutta jämnvikt mot de horder av betalda lobbyister som GSK har).

dark & green sa...

Anonym: det var ju synd ;)

Har försökt ha google reklam för att ge mig lite extra tid(pengar) att skriva blogginlägg, men det är få som klickar vilket gör att det inte blir någon extra tid... : (

Maila mig om du vinner någon miljon eller så... ; )

Anonym sa...

Nå, nu råkar jag känna till att treåringen, eller Simon Hamko som hans namn var, led av en muskelsjukdom!

Han hade inte fått i sig vare sig föda eller vätska på fem dagar (föräldrarnas uppgift)och led simultant av svininfluensan OCH den vanliga influensan.

När pappan sökte hjälp hos läkare skickade de hem honom... jag blir så arg...

Någon här som inte skulle ha strukit med under de omständigheterna???

Diana sa...

Visst finns det misstanke om att några har fött några dagar efter vaccinet? Jag läste om en man som fick en hjärtinfarkt några dagar efter sin vaccination men då var dom noga med att påpeka att man inte visste om det var var vaccinet. Men det känns som om dom gör lite tvärtom så fort nån dör av vad man tror är svininfluensan.
Skräms folk eller behöver man verkligen oroa sig för att risken är ganska stor att man blir allvarligt sjuk och i värsta fall dö?

Davve sa...

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/03/What-We-Have-Learned-About-the-Great-Swine-Flu-Pandemic.aspx

Det är en ganska lång intervju i amerikansk stil, svårt att veta sanningshalten, men jämfört med de propagandauttalanden från doktorer man hör för vaccinet och att influensan är galet farlig så finns häng inga tydliga osäkerheter i uttalandena och inga givna hål där man hör att de är ute och svävar på tunn is. Lyssnar man bara till den fakta de ger (har dock inte hunnit kolla upp de rapporter han hänvisar till) så sägs bla

största korrelationen mellan ,kraftigt sjuka/döda och vilka som har tidigare komplikationer, som man hittat för ett virus

studier från australien bla visar att H1N1 är mildare än vanlig influensa på alla punkter framförallt dödlighet och risk för att bli mycket dålig. Färre än vanligt hamnade i "intensive care" mm

det hemska, kan det verkligen stämma? är att gravida pga att man stimulerar immunförsvaret ökar risken med 7-14 gånger att barnen får autism... nu är gravida i riskgruppen och alla SKA vaccineras??

för mer information lyssna på klippet

som vanligt ska man alltid ha det kritiska ögat på, det är svårt att veta om detta är överdrivet åt "andra hållet".

Stan sa...

till Diana:
antar att du undrar om folk överdriver om hur farlig influensan är? För det tycker jag absolut, den är troligen inte värre än den vanliga influensan som finns varje år. Men däremot har minst fem dött som har vaccinerats, troligen fler. Och detta på tre veckors vaccinerande, se här - http://www.andersnilsson.name/2009/11/en-gravid-tjej-dod-efter-vaccinering.html
Men när jag avråder från vaccinerande så vill jag också tipsa om annat man kan göra för att skydda sig mot smitta, tycker att detta verkar intressant - http://standelion.webs.com/info/zoberg.htm

KomentarPåMorgonSoffan sa...

bara vi alla tar vårt vaccin så hamnar vi alla i himlen

Stina sa...

Medierna har dessutom inte skrivit ett skit om de 5 fallen som misstänkts ha dött av vaccinet.
"Läkemedelsverket ser ingen anledning till att misstänka vaccinet som dödsorskat, trots att personerna dött strax efter vaccinationen"

Förmodligen finns det fler dödsfall, men läkemedelsverket är ju brilljant duktiga på att mörklägga så det kommer nog dröja innan man får läsa om det, om vi ens får läsa om det alls..

dark & green sa...

Har en känsla av att det kan finnas kopplingar till det som är hemligt i avtalet. Ansvarsfrihet för bolaget + hjälp att mörka vaccinets skadlighet... Eller självbevarelsedrift av staten då dom har skrivit på ett avtal där läkemedelsindustrin inte på något sätt kan ställas inför rätta... Då blir det ju staten som får ta skiten... Eller i alla fall det ekonomiska ansvaret... Och det kan bli dyrt...