tisdag 10 november 2009

Ytterligare en död av hjärtinfarkt! Sjukvården dödar?

Dagens nyhet är att ytterligare en har dött av hjärtinfarkt. Men som flera gånger tidigare kopplar men det direkt till svininfluensan bara för att han hade svininfluensan, mannen som var i 60 års åldern hade genomgått influensan och var på bättringsvägen efter en veckas sjukdom. Han kontaktade sjukvården för att få förlängt sjukintyg men uppgav att han inte var tillräckligt frisk för att börja jobba. Vården ansåg inte att man behövde göra någon ytterligare insatts. Så vad dog han av? Jo, hjärtinfarkt.

Mary Mårtensson skriver i dagens aftonbladet: ”Törs vi lita på vården? Frågan är befogad sedan fyra personer dött av svininfluensan – efter att de nekats vård. Vi vill gärna lita på läkarna. För vem ska vi annars lita på? Men på två månader har fem svårt sjuka människor med andningssvårigheter och symptom på svininfluensan skickats hem, sedan de förgäves – ofta flera gånger – sökt vård för sin allvarliga sjukdom. Fyra av dessa personer dog kort tid efteråt. Två av dem var barn.

Dom som faktiskt har dött av något relaterat till svininfluensan har antingen varit mycket sjuka personer eller personer som har nekats sjukvård trots att dom varit mycket sjuka. De som var mycket sjuka och som dog kunde lika väl dött av en förkylning och de som dog på grund av att dom inte fick vård skulle antagligen levt om dom fick vård.

När det gäller dom som dött av vaccinet hävdas fortfarande att "dom dog av döden".

I media: Dn, Dn, SvD, Ex, Ex, Ex, Allt om barn, Allt om barn, Allt om barn, Ab, Ab, Ab, Ab, Ab, Ab,

12 kommentarer:

Kraxpelax sa...

HOTANDE PSYKIATRI!

VAD VILL GÖRAN HÄGGLUND?

- Peter Ingestad, Solna

Annelie sa...

Märkligt va????!!!

jöran sa...

Jag vaccinerades för tio dagar sedan. Fick vissa biverkningar såsom ledvärk, trötthet etc.
Men nu har jag fått bältros! Kan det ha utlösts genom vaccineringen?
Jöran

Mamms sa...

bra blogg. människor behöver öppna sina ögon och se att samhället inte alltid vill sina medborgares bästa. Pengarna styr ju. Läkemedelsverket vill tjäna pengar.
Bra att det finns en sådan här blogg som ar upp den andra sidan; biverkningarna av vaccinet...som ingen vill tala om.

Anonym sa...

Underbara bloggare. Kan du göra en sammanställning på hur många som dött av svininfluensan vs vaccinet/dålig vård?

Om du mår bättre nu...:-)/Ellen

Susz sa...

Bra att du sätter på ljuset!
Nopp- man kan inte alltid lita på vården.
Det vet vi sen tidiare- intet nytt under solen .
Dels på grund av bristande kontinuitet / staffettläkare .
Detta är en enorm brist som kostat människor livet- även canserpatienter som inte utretts
för att finna orsak till symtom.
Vidare verkar finnas en ovilja att
remittera till "rätt instans av specialister".
Vilket ökar risken för ohälsa.
Detta trycker ned individen- som till slut mår dåligt psykiskt för denne orkar inte...utan behöver ett stöd denne icke får i dagens vård alls.
Japp- oranisationen har destruktiva brister för många patienter! Absolut!
Skulle kunna beskriva en hel del- men ska inte trötta di med det.
Oxå psykriatrin på vissa håll verkar vara nedbrytande av individer!

Finns en del bra oxå- vi får inte
generalisera här..

Anonym sa...

Det blir bara konstigare och konstigare i denna historia...och olika länders defenitioner av säkerheten hos Pandemrix går ju totalt isär...är det bara jag som vill lämna Sverige? Nu ska friska bebisar ha vaccinet med hör jag på radion...så här sa Läkemedelsverket i frågan igår:

"Vi upplever ett väldigt tryck. Det är många som frågar och vi försöker bli klara så snabbt det bara går. Det är en avvägning mellan att det ska gå snabbt, samtidigt som det inte får bli fel"

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1776523/nya-rekommendationer-for-smabarn

Uppenbarligen tog det inte ens 24 timmar till beslutet sen var klart...är det bara jag som får känslan av att något kan gå väldigt fel här...tipsade även bloggen "Se Verkligheten" om detta uttalande som uppenbarligen vittnar om att beslut numera går på populism än vetenskaplig grund.../AladdinSane

Anonym sa...

Jovisst säker många som frågar, men hur många egentligen och vilka är det som frågar efter det? Dom som kan något om vetenskapen bakom eller dom som bara har tillgång till Aftonbladets och Expressens rubriker?

Min grundprincip är, trots min utbildning att som går mot att utveckla läkemedel, att ta så lite läkemedel jag bara kan. Inte för att jag inte tror på dem, utan mer bara för att jag inte tycker att det behövs, lite huvudvärk överlever man. Det är bra att läkemedel finns, men att proppa i sig piller mot både det ena och det andra känns överdrivet

Min inställning är lika till influensavaccinet, något eller någon måste övertyga mig om att jag behöver vaccinet. Idag finns inte (och det har aldrig under hela svininfluensans karriär funnits) ett enda argument som är ens nära att övertyga mig för vaccinering. Jag förstår inte folks frenesi över att springa och spruta i sig allt nytt som utvecklas? Folk verkar vilja ha en utveckling mot en framtid där vi stoppar i varenda barn en gigantisk mix mot alla möjliga sjukdomar och sedan vaccinerar dom mot minska bakterie eller virus resten av livet?

Det är ju där vi kommer sluta! Vad händer om vi märker att svininfluensan förändras varje år närmaste 50 åren? ska man då massvaccienra hela planeten en gång per år? Dessutom mot varenda ny influensastam som inte setts på 25 år? Till slut kommer ingen flockimmunitet att finnas och vi kommer få ett enormt problem om ett nytt farligt virus börjar sprida sig i framtiden som är dödligt på riktigt. Dessutom när hela världens befolkning har exakt samma immunförsvar finns det inget som stoppar den.

HCA sa...

jöran: Möjligt. Herpes Zooster kallas det i biverkningssammanhang har jag lärt mig. Två st har fått det under 72 dgr enlit Läkemedelsverket. Är din reaktion anmäld, och är den det isf via sjukvården eller du själv via nätet?
De rapporter som man gör själv har inte sammanställts ännu (ryktet pratar om minst tusen st)...

HCA sa...

Anonym 20.32: Det var en mycket sund inställning du har, bra skrivet. Folk tror ju att denna influensan tar livet av dom direkt. Typ.
Den framtid du målar upp vill inte jag bidra till iaf. Tur vi är många som vägrar.

Anneli sa...

Gillar att vi har samma resonemang.
För jag hörde att man även kunde dö av benbrott.
En som föll illa och bröt lårbenet blev av naturliga skäl mer stilla. Detta resultarade i en blodpropp, som flyttade på sig och genom flera olika komplikationer avled personen senare.
Men det är viktigt att vi skriver till alla att benbrott dödar varje år.
:-)

Stina sa...

Hejsan!
Fler reagerar, Leif Arnold är frilandskribent - analytiker inom miljö/hälsoskydd/energi.
Han har lämnat in en 67 sidor lång anmälan mot regeringskansliets äldre och folkhälsominister, socialstyrelsens avdelningschef, smittskyddsinstitutets generaldirektör, myndighet för samhällskydd och beredskap generaldirektör, läkemedelsverkets generaldirektör för bland annat propaganda, utsättande för individer för fara, vilseledande information, brister i samhällskydd och beredskap.
Ladda gärna ned hans anmälan här: http://www.cmef.eu/pdf/jk.pdf

Tycker att den är helt klart läsvärd och lättläst.
Mvh/Stina