tisdag 10 november 2009

Utredning av svininfluensa- vaccinet behövs: Fakta undanhålls

Fler allvarliga tillbud på grund av svininfluensa- vaccinets biverkningar har börjat visa sig. Men det värsta är kanske inte det utan hur det biverkningarna döljs. Men då och då slinker något igenom propagandan som inte är meningen att det ska komma ut. Idag är en sådan dag.

”Kevin, 4 år, fick en spruta mot svininfluensan – slutade andas.”

”I onsdags fick Kevin, 4, en spruta mot svininfluensan. Två dagar senare föll han i koma och slutade andas. – Jag var helt säker på att han var död, säger mamma Mia Brolin.” Ab

Detta i sig är en allvarlig biverkning av svininfluensa- vaccinet, men det är inte det intressantaste i artikeln. För det fortsätter sen med ”Det här är på grund av vaccinet. Det är den enda förklaring vi kan hitta” enligt läkarna som bekräftade vaccinets verkan på pojken. Men det är inte heller det värsta... För dom fortsätter ”Läkarna uppgav också, enligt honom, att Kevin inte är unik: -Han är det andra fallet i dag. Det innan var också ett barn som kom in på grund av vaccinet.”

Nu börjar en varningsklocka ringa en aning. Två fall med barn som slutat andas och hamnar i en koma på samma dag, på samma sjukhus? Kan det vara en slump? Eller är detta fakta som det hålls väldigt tyst om. En stråle sanning som bryter ut genom den kompakta propagandan?

Professor Jan Liliemark på Läkemedelsverket kände i går inte till Kevins fall. Men han förväntar sig att få veta mer om händelsen: – Antagligen kommer en rapport om detta in till oss på måndag.Har ni hört om något liknande fall? – Nej. Barn kan ju hamna i koma av olika orsaker. Det kan ha samband med vaccinationen, men det kan också finnas annat som ligger bakom. Det här få man utreda.Ab

Detta håller samma nivå som när dom påstod att de som misstänktes ha avlidit av svininfluensa- vaccinet ”dött av döden”.

Så vad är sanningen? Hur många har dött av vaccinet och hur många barn har fått allvarliga skador eller hamnat i koma? Dessutom kommer det nu rapporter från USA att gravida som tagit vaccinet har en mycket större risk för missfall.

Då kommer vi till nästa fråga. Vilket ansvar tar läkemedelsindustrin för eventuella biverkningar eller skador? Uppenbarligen inget ansvar alls. I flera länder har staten skrivit på avtal med läkemedelsindustrin som gör att läkemedelsjättarna får ansvarsfrihet både för skador nu och skador i framtiden. I Sverige är de delarna av avtalet sekretessbelagda. Detta innebär att vaccinet i stort sett kunde vara ”flytande död” och läkemedelsindustrin fortfarande skulle vara helt utan skuld.

I media: Ab, Ab, Ab, Ab, Ab, Ex, Ex, Ex, Ex, Ex, Ex, Dn, Dn, Gp, SvD, SvD, SvD

9 kommentarer:

Anonym sa...

Då verkar man dessutom betydligt mer säker än vid svininfluensafallen dessutom, att det är just vaccinet som är orsaken. Ja det är frågan hur många som utsätts för detta? Sannolikt är det fler än just de två på just detta sjukhus.

Sen börjar man ju undra vad som är fel på våra professorer? Jag har inte hört en enda professor eller doktor, som uttalat sig positivt om sprutan och negativt om influensan, som inte bygger sina uttalanden på enstaka fall eller bara ett löst påstående. Det är bäst att ni tar sprutan annars (annars vadå?)

Fick dock lite information inifrån sjukhusen, pratade inte med personligen med läkaren, men han tyckte att "vi" skulle ta sprutan för 15 gånger fler personer än normalt (läggs in, eller besöker sjukhuset, väsentlig skillnad men det var oklart, fömodligen dock det senare om inte det sjukhuset står för över 50% av sveriges inlagda vilket den veckan var 50st) MEN beror ökningen av rädslan hos gemene man eller en värre sjukdom? Jag är helt övertygad om att de extra fallen man ser på sjukhuset är vettskrämda föräldrar eller bara rädda vuxna som tror att man dör omedelbart när man får feber i denna sjukdom.. folk flockas till sjukhuset.

Sjukhusets svar i många fall blir, har du influensan? UT härifrån vi vill inte ha den här..

-Anledning, vilka har den största procenten av människor med riskfaktorer? jo just det sjukhusen.

-Resutat de som verkligen behöver vård blir hemskickade utan närmare koll pga att de hamnar i den stora massan av folk som vallar med feber mot sjukhusen och omedelbart skickas hem.

-Vems fel? Media, det är bara media som kan skapa en hysteri som är så rikstäckande och som når ut till så många människor.

-Vilka drabbas? De som verkligen behöver vård.

Det är den bittra sanningen

Dessutom både rännandet med influensan fram och tillbaka mellan hemmen och sjukhusen samt folksamlingarna vid vaccinationsstationerna ger bara ett ökat spridande av sjukdomen, av naturliga orsaker.

Annorlunda sa...

Ni som skriver här är uppenbarligen smarta och belästa människor. Ändå känns det som att ni missar det mest uppenbara: anafylaktisk chock! Det fås av en del som tar vaccin, och det gäller alla vaccin, inte bara vaccinet för svin-influensa.

Jag säger inte att det måste vara anafylaktisk chock som lillkillen drabbats av, men jag tycker det är konstigt att det inte ens nämns i sammanhanget att det KAN vara det.

Anonym sa...

Annorlunda:
Antagligen handlar det om att det är en för långsam reaktion och inte tillräckligt kraftig rekation. Anafylaktisk chock innebär att kroppens immunförsvar slår bakut och ger en mycket kraftig livshotande reaktion på en ofta mycket liten mängd antigen (något som stimlerar immunförsvaret) och på mycket kort tid ofta några minuter eller timmar. Vid anafylaktisk chock krävs oftast omedelbar motaktion i form av adrenalin för att motverka blodkärlens ihopdragning. Reaktionen i fallet dröjde över 1 dygn och räknas förmodligen bort därav samt att den inte var så kraftig. Jag är inte säker på detta, men det var den uppfattningen jag fick om tillståndet när jag läste farmakologi för ett par år sedan. Har även kollat av med några klasskamrater som också har liknande uppfattning.

linda sa...

Professor Tore Schersten skriver i Helsingborgs Dagblad om den rådande massmediala mörkläggningen i Sverige:

http://hd.se/ledare/2009/11/02/oroande-tyst-i-sverige

tack för en bra blogg därtill!

Annorlunda sa...

@Anonym: Tack för bra info. Jag upptäckte efter att ha läst ditt svar att jag läst inlägget lite för snabbt. Missade att det gott ett par dagar mellan vaccinering och insjuknandet. Ooops!

sussi sa...

anafylaktisk chock brukar inträda inom 2 timmar. Vet de eftersom sonen har fått medicin som kan ge de så vi har fått sitta 2 timmar efter medicinering på ett rum med färdiga sprutor i fall de skulle komma (Bara som säkerhetsåtgärd)
Oftast får kroppen denna reaktion redan inom 30 minuter där av så måste man idags läget bara kvar med sitt barn på BVC 30 minuter efter vaccination.

Anonym sa...

anafylaktisk chock!!!
Du som skrev detta måste vara väldigt "vilsen"... En människa får inte anafylaktisk chock efter 2dagar!!! Det sker i samband med att man får sprutan max inom några min!!!!/ Dr

Anonym sa...

Hej!

Jag ser att man diskuterar anafylaktisk chock och vill lägga mig i lite :) En anafylaktiskt chock är en kraftig reaktion som uppstår kort efter att man utsätt för det ämne som utlöser reaktionen, men en s k fördröjd anafylaktisk chock kan uppträda efter så lång tid som 24 timmar.

Sen reagerade jag lite på hur ni refererar till artikeln i blogginägget. Pojken blev medvetslös en kort stund men sa i ambulansen på väg till sjukhuset att han inte ville ha någon spruta, han var således åter vid medvetande en kort stund senare. Jag vill bara klargöra att pojken absolut inte ligger som nån grönsak. Och det andra barn som kommit in pga misstänkt vaccin-biverkning - det stod ingenting i artikeln om att han hamnat i koma - han kan lika väl ha sökt för feber eller en lättare allergisk reaktion.

Jag frös själv till när jag såg de här rubrikerna, har själv barn och varit väldigt osäker på huruvida jag låta flickan få vaccinet eller ej, men vad jag förstår när jag läser artikeln sen är att pojken kan likaväl ha drabbats av ett epileptiskt anfall eller annat kramptillstånd helt oberoende av vaccinationen. Rubrikerna skrämmer som fan, även mig som är sjuksköterska.

KomentarPåMorgonSoffan sa...

Ta ert ansvar och vaccinera er! Jag håller med Annorlunda, och vad är värre än biverkningarna det är att DÖ!