tisdag 18 augusti 2009

Alternativ medicin mot Svininfluensa?

Som en motreaktion på läkemedelsföretagens massvaccinationsprogram har röster höjts för att utreda om alternativ medicin kan hjälpa för att lindra svininfluensan. Public Health Agency of Canada, ungefär kanadensiska Socialstyrelsen, ska göra en studie där man ser på nivån av vitamin D i blodet hos de som drabbas av svininfluensan. Studier pågår även på ayurvediska växtbehandlingar som tros ge vissa resultat för att främja immunförsvaret.

Detta ser läkemedelsföretagen antagligen som ett stort hot eftersom det hotar deras inkomst på vaccinet. Om man billigt och med allmänt förekommande ämnen skulle kunna behandla svininfluensa skulle miljarder i inkomster försvinna från läkemedelsindustrin. Så vad tror ni "big pharma" kommer att tycka om studierna?

Tulsi är den växt som verkar ha bäst potential för att lindra influensor och flera studier pågår på just Tulsi som på svenska heter helig basilika. Här är en länk som berättar mer om tulsi.

När det kommer till D- vitamin säger Reinhold Vieth, en professor på institutionen för näringsforskning vid Universitetet i Toronto. ”Epidemiologiska data antyder att vitamin D har en roll i årstidsbunden influensa, och att den låga nivån av vitaminet under vintern verkar korrelera med förekomsten av influensa. “Vetenskapliga data är nästan överväldigande tydliga i att påvisa att vitamin D verkar göra att immunsystemet attackerar främmande partiklar bättre”

Virology Journal har en intressant artikel om D-vitamin och influensa.

Jag kommer att återkomma i ämnet när jag har kartlagt fler alternativa sätt att förebygga och linda svininfluensan.

Här är en video som kan vara intressant om d -vitamin.I media:Dn, Ab, dailynews, The globe and mail, svininfluensa bloggen,

1 kommentarer:

Helen Atmon sa...

Pengar att tjäna?
Det är inte bara vi människor som får influensa, även våra kära fyrfotavänner drabbas!

Som tur är finns det vaccin till dem också!

http://video.msn.com/video.aspx?mkt=sv-SE&vid=21a42fb6-7284-4473-bb52-1e904b2f3659