onsdag 19 augusti 2009

Mer organstöld, censur och bevisförfalskning från Israel

Igår skrev jag ett inlägg om Israels misstänkta skördande av organ på civila palestinier och om arbetare på kärnanlägningen Dimona. För er som inte läst det finns det här. Idag rapporteras dels om Israels svar på anklagelserna och om att Israeliska forskare som lyckats ta fram ett sätta att förfalska DNA- bevis.

Det israeliska utrikesministeriet säger ”I ett demokratiskt land borde ingen tillåta ett sådant demoniserande resonemang om judisk människoslakt (blood libel) som ofrånkomligen uppmuntrar till hatbrott mot judar. Det är en skamfläck på yttrandefriheten, och alla svenskar borde ovillkorligen tillbakavisa den.” Jag tycker snarare att det är en skam att Israel ALLTID går till motattack med att det skulle bero på hat mot judar. Det är ju inte samma sak att att kritisera vad staten Israel gör som att hoppa på judar som en grupp.

Att Elisabet Borsiin Bonnier som är den svenska ambassadören i Tel Aviv uttalar sig så här på Hela Sveriges vägnar är upprörande:
"The article in the Swedish newspaper Aftonbladet is as shocking and appalling to us Swedes, as it is to Israeli citizens. We share the dismay expressed by Israeli government representatives, media and the Israeli public. This Embassy cannot but clearly distance itself from it. "

Jag delar inte hennes uppfattning och hade hellre sett att Israel hade bemött den faktiska anklagelsen istället för att kritisera den Svenska yttrandefriheten. Att Israel aldrig bemöter någon anklagelse oavsett vad det gäller utan bara svarar: Ni är bara jude-hatare allihop och vi tycker det är vidrigt.

Den andra nyheten som är en aning upprörande är att Israeliska forskare har tagit fram ett sätt att fabricera DNA-bevis. DN rapporterar:
”Israeliska forskare hävdar att man lyckats fabricera dna-bevis, som ofta används som bindande bevis i brottmål, skriver New York Times. Forskarna har i sina tester lyckats ta fram blod och saliv som innehöll dna som tagits från en helt annan person.”


Detta kan leda till en av två saker, antingen ses dna-bevisen starka bevisvärde över eller så kan de som kontrollerar tekniken kontrollera bevisen i en rättegång. Det kommer nog snarare bli det senare. I det fallet kan man i stort sett binda vem som helst till vilket brott som helst utan några större probelem. Vem kommer man lita på, den som hävdar att han suttit hemma och tittat på TV eller på dna -bevisningen. Eliten som kontrollerar tekniken kommer att kunna sätta dit vem dom vill och det är skrämande.

I media: Dn, Dn, Newsmill, SvD, SvD, Ab, Ab, Dn, Ab, Dagen, Kvp, Dn, Ex

I bloggar: DNME 616, rapport från en spånbinge, Politik och mellanöstern, Mellanöstern aktualia mm, En Ödeboll i Rymden, annarkia, Sapere Aude!, A gay globetrotters views

0 kommentarer: