söndag 2 augusti 2009

Ny gen-teknik för ”mind control”

Forskare har nu kommit på ett nytt sätt för att kontrollera fruktflugor. Man utrustade en fruktfluga med en gen från en alg. Genen gör så att några få utvalda celler i flugans hjärna blir känsliga för ljus. Med en lampa eller en laserstråle kan forskarna helt enkelt knäppa av och på nervcellerna.

Tekniken kan säkert utvecklas så att man kan inplantera gener som gör att man kan aktivera hjärnan på fler sätt kanske finns det någon gen som reagerar på t.ex. genom någon speciell frekvens i radiobandet. Man kanske till och med kan hitta gener som reagerar på olika närliggande frekvenser som kan sättas på olika platser i hjärnan. Men genterapi kan man inplantera generna i hjärnan genom en injektion.

Hur lång tid tar det då innan man hittat gener som kan aktiveras på ett lämpligt sätt för mass-styrning av inplanterade gener. Och vilka olika styrningar av hjärnan skulle man kunna göra. Man kan med elektroder idag styra rörelser och utlösa skräck, raseri, glädje och andra känslor. Man kan få en rasande tjur att tvärstanna och utlösa raserianfall hos andra djur. Perfekt för att styra folkmassor vore en aktivator i hjärnan likt den som stoppar sen skenande tjur.

Men vet idag att forskning redan pågår men vi kan inte veta hur långt forskningen gjord av ”inofficiella” forskningsprojekt har kommit. Optogenetiken som styr med ljus kan med samma metoder utvecklas i vilket håll som helst och möjligheterna är enorma. En injektion kan räcka för att plantera in gener i hjärnan utan att du är medveten om det. Att den genen sen kan fungera som en avstängningsknapp är inte bara skrämmande utan även snart en verklighet.

I media: Dn, Dn

Bloggar:

http://pennelina.blogspot.com/2009/08/ett-litet-nyhetssvep-kommer-har-med.html
http://badlandshyena.wordpress.com/2009/08/02/kabel-i-skallen-okar-tryggheten/

6 kommentarer:

Anonym sa...

de ser oss när vi sover, vi måste slå till först

Anonym sa...

Why don't you serve Yuri?

dark & green sa...

Anonym: ehhh... Ok..

Tony sa...

Jag tycker att detta låter som en bra grej att vidareutforska. Det är värt att kunna ta bort "onda" tankar från brottslingar.
Om det är okej att beröva en kriminell människa från hans/hennes fysiska frihet så ska det vara helt okej att beröva denne från sin psykiska frihet (att välja att begå brott).

Jag vet att det är en väldigt kontroversiell åsikt jag har men det är ändå bara en (min) åsikt. Och jag är seriös.

Anonym sa...

Nyckelordet är kontroll. Vi går mot ett samhälle med alltmer kontroll. Om det är bra eller dåligt får vi se, troligen både ock.

Som individ får man nog fråga sig vad frihet egentligen är. Jag tror att vi alla behöver en större medvetenhet om vad frihet och självständighet egentligen är. Vad behöver vi för att få vara människor och leva ett gott liv?

Problemet ligger nog mycket i att kontroll innebär makt och makt i fel händer slår hårt fel. Så det är en balansfråga verkligen mellan gott och ont.

Pattan sa...

Jag tror att vaccinet mot Swineflue är det nått mystiskt med. Att det kan vara mind controld på nått vis. Det händer konstiga grejer i USA massgravar byggs för flera miljoner människor. Sjuksköterskor sparkas om dom inte ta vaccinet..
Luften sprayas av flygplan med kemikalier det kallas chemical trails. Det är mycket som händer just nu...Kanske är vi under en utomjordisk Attack..vem vet