onsdag 5 augusti 2009

Marianne Samuelsson utsatt för en konspiration del 2.

Nu börjar medias inblandnings klarna. I Dn berättar Samuelsson att ”- Jag har försökt få fram att jag blivit misstolkad, men det är något man valt att inte publicera.” Att media valt att inte publicera MS sida är minst sagt allvarligt. ”Det finns inte det minsta bevis för att jag skulle ha givit förmåner till näringsidkare”, säger Samuelsson. Och det stämmer, det enda som finns är 2 lösryckta meningar från ett band. Som rimligtvis borde ha redovisats i sin helhet.

Detta stärker misstankarna om att det verkligen rör sig om en konspiration och att media spelat med och inte publicerat hennes inlägg. Klart att det är av bra nyhetsvärde att göra på detta sättet, men som bevis för att avskeda någon är det knappast tillräckligt.

Siste ordet är nog inte sagt i denna historia än, så vi återkommer kanske med uppföljningar allt eftersom saker och ting blir klarare.

Läs även mitt första inlägg i frågan.

I media: Dn, SvD, Ab, Dn, Dn, Ab, SvD, Ex, Ab, SvD, SvD, Dn, Dn,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Fast hon har ju blivit citerad, och det har stått i tidningarna att hon anser sig vara misstolkad.

dark & green sa...

Att man inte publicerat hennes försvar, utan bara fritt citerat, och då mest saker som förstärker de 2 meningarna som finns på ljudband är inte ens dålig journalistik utan går bortom det.

Sen ska du inte stirra dig blind på "det har ju stått i tidningarna"... Särskilt om dom valt att inte publicera MS repliker på deras utspel.

Har själv pratat med media en massa gånger och vet att dom plockar det dom vill höra och skruvar lite i det... Så att det blir en bra nyhet...

Anonym sa...

Gäller detta all media. Ingen har valt att publicera något "bra" hon sagt?
Har även tjänstemannen som undersökte strandskyddet kanske betalats av media? Hon sa ju att det en komplott trots allt. Och nu säger hon ju även hur dåligt mediatränad hon är, så att hon säger att hon inte förstod att om man säger att man ska göra skillnad på folk och folk och bryta mot lagar för att vissa ska få som de vill så är det ju inget annat än en "set up"!

Sedan är det ju roligt med bibelcitat på sådan här blogg...

dark & green sa...

Anonym: bibelcitat?

Sen finns det ju inga bevis på att hon har brutit mot någon lag eller missgynnat någon eller hur... Bara 2 meningar på band..

Anonym sa...

dark damp

Du har inte funderat på om du ska läsa Marianne Samuelssons myndighetsbeslut, varigenom hon beviljat Hansson strandskyddsdispens?

Detta borde vara det centrala dokumentet som grund för din konspirationsteori.

Av beslutet och beslutsunderlaget framgår tillräckliga och nödvändiga fakta för landshövdingens fall.

dark & green sa...

Anonym: Vart i beslutsgången uppfattar du det så?

Anonym sa...

Shalom !
Tycker det är bra att en Landshövding vågar stå för det man gjort. Hon tycker att det är bra för Gotland att denne finansiär ordnar golfbanor på en f.d. jordbruksgård. Det som hamnade i media är ju (bara) en intern förklaring till varför beslutet är bra för alla.
TACK MARIANNE SAMUELSSON FÖR ATT DU VÅGAR VA ÄRLIG !!! Sanningen ska göra er fria !
Ej miljöpartist, naturvän
Universitetslektor em.

Skogens drottning sa...

Jo nog har det varit ett rejält mediedrev, men jag tvivlar på att regeringen enbart gått på det... finns kanske rent av fler fakta som vi aldrig får veta?

Till reklamen, nej jag tycker inte heller den är skrämmande, och den funkade ju uppenbarligen på mej :)

Ha det gott!

dark & green sa...

Anonym: Jag tar inte ställning varken för eller emot varken MS handlande eller person. Handlandet får domstol bedöma.

Men visst är det lite underligt hur media tände på alla cylindrar för en inspelning av 2 meningar utan att göra någon mer granskning av källan. Men en nyhetstorka gjorde kanske att dom slängde allt vad kritisk granskning hette åt sida. Värre är att MS försökt förklara sig i media och dom valt att inte publicera. Man bör nog fundera över hur media fungerar i Sverige och i världen...

Detta är inte längre en konspirationsteori utan en konspiration.

dark & green sa...

Skogens drottning: Mer fakta funnits hos regeringen... Möjligt, men regeringen har även politiska baktankar inte bara rent objektiva.

Jag ska leta upp något skrämmande speciellt till dig nästa gång... ; )