fredag 21 augusti 2009

Israel borde be Sverige och Aftonbladet om ursäkt

Att ett land angriper ett annat lands fria media och dess yttrandefrihet och sedan kräver att landets utrikesminister ska ta avstånd från en enskild artikel är något som bara Israel kan komma undan med. Israel visar igen att de inte förstår vad pressfrihet är och att skylla allt på antisemitism kommer dom undan med det.

Att Israel-trogna även har mordhotat Donald Boström förstärker bara bilden av hur fanatiska Israel-vännerna kan vara. Dock gäller det givetvis inte alla. Men det visar att det finns krafter som är kapabla till även mord i Israels namn för att döda alla kritiska frågor. Men att prata om Judiska extremister är inte något man gör i media, förutom någon utfyllnad när ortodoxa judar anfallit andra judar som skulle handla fast det var sabbat.

Att det finns flera rapporter som pekar på en handel med organ i Israel och att den senaste konspirationen som uppdagades i USA med en rabbin djupt inblandad i att smuggla organ från Israel till USA får en att undra. Vart kommer alla organ från? Israel har själva en brist på organ med uppenbarligen finns det en så pass bra tillgång att man kan smuggla ett stort antal från Israel. Hur går det ihop? Om man själv har ett underskott på organ kommer självklar organen inte från officiellt håll utan måste skördas på annat sätt. Är det då så långsökt att de kommer från palestinier? Och är det inte ärligare att faktiskt svara på anklagelserna istället för att kritisera Aftonbladet, svenska folket, svenska staten och yttrandefriheten.

Oavsett som det ligger något i organstölderna eller inte borde Israel be Svenska folket och Aftonbladet om ursäkt!

I media: (Dn1, 2, 3), (Svd1, 2, 3, 4, 5, 6, 7), (Ab1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ,8 ,9 , 10 ,11, 12, 13), ex, ex, gp ,Newsmill, dagen, dagen, dagen

I bloggar: Varjager’s Weblog, pezster, Sapere Aude!, Motbilder, Kent Persson (m) blogg,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Israels krav är naturligtvis helt orimligt!

Frågan jag ställer mig är snarare, finns det verkligen fri/oberoende media här i landet?

:ITC

Cygnus Ferreus sa...

TRYCKFRIHETENS STÖRSTA FIENDE:

Citat:
"Att ett land angriper ett annat lands fria media och dess yttrandefrihet och sedan kräver att landets utrikesminister ska ta avstånd från en enskild artikel är något som bara Israel kan komma undan med."

- Jämför med angreppen mot Danmark efter Jyllands-Postens publicering av förnedrande teckningar av profeten Muhammed.

Jag tycker illa om hur flera länder, bland annat Iran, hetsade till avsky mot Danmark efter detta. Dessa länder borde ha visat större förståelse för den tryckfrihet som råder i Danmark.

Jag vill på inget sätt försvara teckningarna som förlöjligade Mohammed. Teckningarna var förnedrande, och hade som avsikt att just förnedra. Ännu värre var att teckningarna avsiktligen hånade en central figur inom religionen. Sådant tycker jag illa om.

Hur illa jag än tycker om teckningarna, så står jag bakom den tryckfrihet som tillåter sådana bilder att publiceras. Jag önskar att hela Sverige mycket tydligare hade ställt sig bakom Danmark och, och försvarat Danmarks tryckfrihetslagar. Sveriges otydlighet och tysthet beträffande detta, var ett svek mot vårt grannland. Verkligen svagt gjort.

Iran må vara uselt dåliga på att acceptera andra länders konstitutionella tryckfrihet.

Men Israel är ännu mycket sämre än Iran på att visa förståelse för andra länders tryckfrihetslagar. Till skillnad från Jyllands-Postens Mohammed-teckningar, så handlade Aftonbladets artikel på inget sätt om religion. Vad som än var sant eller falskt i artikeln, så handlade kritiken enbart om hur Israels militär-makt hade betett sig.

Det är skillnad på att medvetet kränka en religions centralfigur, jämfört med att ifrågasätta handlingar utförda av en militär-styrka som bevisligen tidigare har utfört många ondskefulla andlingar. Att Israel därefter har blandat in religion och etnicitet i detta, är helt och hållet Israels egna val.