tisdag 18 augusti 2009

Onkel Kånkel väckte viktig debatt

Man kan tycka vad man vill om Onkel Kånkels texter men faktum är att dom väckte en viktig debatt om yttrandefriheten. Det är då med sorg som vi ser att Onkel Kånkel eller Håkan Florå som mannen som gömde sig bakom karaktär hette, har avlidit endast 47 år gammal.
Att media faktiskt rapportera om det på detta sätt är lite förvånande och att dom framställer Onkel Kånkel så positivt är ännu med förvånande.

De som kände Florå beskriver honom som mycket intelligent och belevad, och med en stort sinne för humor. Han var även kritisk till hur samhället såg ut.

Onkel Kånkels texter fick riksdagsmannen Inge Carlsson (S) att 1995 föreslå ett "förbud mot kränkande musiktexter". Förslaget avfärdades med hänvisning till yttrandefriheten, med tillägget att spridandet av sådana texter är "motbjudande och sorgligt, men tillåtet".

För de som har missat Onkel Kånkel är denna video ett exempel på musiken.I media: SvD, Ab, Vk, Ab, Hd, Blt, ksb, smp

1 kommentarer:

Amadou Mbeke sa...

Ha ha haa detta är så jäkla bra, Eddie Meduza gjorde också många bra texter. Yttrandefriheten skall vi ha o vårda ömt, så gör gärna flera religiösa karikatyrer också tex några hundar o bombmössor på skäggiga pedofiler, muaha haa.