lördag 25 juli 2009

Google, den verkliga ”storebror”?

Google är världens överlägset mest använda sökmotor, med 64 procent av internetsökningarna. Men förutom det har Google makt över vilken information som går att nå över internet genom att filtrera bort eller lyfta sökresultat. Visste du att Google även scannade alla dina mail om du har Gmail? Eller att Google ägnade sig åt genetisk forskning? Titta på filmen nedan för att få en kort inblick i vad Google gör och varför dom är mycket farligare än FRA, IPRED och allt annat vi lagstiftat om. Googla INTE efter mer i frågan... Använd någon annan sökmotor istället. ;)Mer i media om google och internet: (Dn, Dn, Dn, Dn, SvD)

7 kommentarer:

Hogrelius sa...

Lustigt att du använder en produkt från Goggle????Varför?

dark & green sa...

Just däri ligger paradoxen... Det är svårt att undvika Google, så varför gömma sig. Hotmail och andra tjänster scannar också av dina mail.

Hela internet kan idag mer eller mindre användas för att övervaka dess användare och det är dom som sitter på mest information och kontrollerar informationen som är farliga.

Att jag använder Google (blogger) hör denna bloggen spelar inte så stor roll eftersom jag inte ger uttryck för någon åsikt som jag tänkte hålla hemlig i vilke fall...

Anonym sa...

Man (jag) misstänker att många sökmotorer samt microsoft är sammankopplade på olika sätt. Dessutom kapar google worddokument till sitt egna arkiv har jag märkt. Mycket skrämmande, de har ju nu gjort oss beroende av detta vidöppna samhälle. Sa man inte tydligt i "mainsteammedia" för ca 15 år sedan att alla hushåll ska ha (måste) en egen dator.

Anunnaki sa...

Och även facebook.......

dark & green sa...

Anonym: Håller med. Vänta bara till alla kontanter och IRL banker är borta. Endast kort gäller och varje krona du spenderar går att följa...

Anunnaki: Ja, dom är en av de stora "spelarna" nu. Tänk dig bara vilken information dom sitter på genom att läsa igenom allt du någonsin gjort på facebook.

Men fortfarande finns google nästan överallt. många sidor har adsense reklam (även denna)...

Anonym sa...

Google presenterar en falsk bild av verkligheten, ja. Som har blivit tillrättalagd på bara några år, för att passa politiska, religösa, sexuella, eller andra normer.
Det är oerhört allvarligt när något med den genomslagskraften presenterar en falsk bild.
Det gör Google till en mycket partisk "uppslagsbok", som inte beskriver verkligheten, utan vad mer eller mindre mörka makter önskar ge oss tillåtelse att se.

dark & green sa...

Ett intressant test man kan göra är att söka på samma sökterm och byta proxy så att google tror att du finns i olika länder. Givetvis är det ju bra om man söker på engelska...

jämför antal sökresultat och vilka träffar du får först...