onsdag 15 juli 2009

Skrämselpropagandan om svininfluensan fortsätter.

Den mest omfattande vaccinationskampanjen någonsin” står att läsa på aftonbladet idag.

Dn skriver: Pensionärerna får ingen förtur när massvaccineringen mot den nya influensan drar i gång i höst.

Men varför vill alla att vi ska vaccinera oss mot en influensa som är ovanligt mild? Och varför skriver media om varje dödsfall i svininfluensan när det dör mångfaldigt fler i andra influensor? Detta börjar mer och mer likna en propagandakampanj...

Här är anledningarna för att INTE vaccinera sig:

1 alla vaccin innebär en viss risk, när det gäller influensa-vaccin finns även en dödsrisk med vaccinet allvarliga skador är också en risk.

2 Att vaccinera sig ger ett kortvarigt skydd som inte ger någon långsiktig immunologiskt fördel. Detta är det viktigaste av argumenten. Om du vaccinerar dig mot den milda svininfluensan som finns nu kommer du inte bygga upp något immunologiskt grundskydd mot den nya stammen virus. Detta blir allvarligt om svin influensan muterar och blir farligare. Då skyddar inte vaccinet längre och har du inte haft influensa av grundstammen har du ingen motståndskraft alls.

3 Är du rädd för att dö i svininfluensa? Då ska du veta att influensa -vaccin bara sänker dödligheten med 15 – 20%. 85 av 100 dödsfall kan inte förebyggas med vaccin. Läs punkt 2.

4 Vaccinera dig istället mot lunginflammation som är en allvarlig följdsjukdom av influensan och en av de stora dödsorsakerna.

Anledningarna att vaccinera sig har jag svårt att se. De enda som borde ta vaccinet är lungsjuka och vissa andra grupper av kroniskt sjuka. Allmänheten gör bättre i att istället vaccinera sig mot följdsjukdommarna.

Så varför denna propaganda kampanj? En anledning är ekonomisk, svininfluensan kommer ge minskad BNP pga färre arbetade timmar. Men är det värt att massvaccinera människor för 3 miljarder kr i Sverige för det? Knappast. Så vad kan syftet vara?

Den enda parten som tjänar på massvaccination är företaget som säljer vaccinet.

Media börjar även prata om en andra våg av svininfluensan och att den skulle kunna bli farligare. Vad dom missar att berätta är att vaccinet INTE skyddar mot en andra våg med en muterad virusstam...

Läs mer på:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/gravida-och-sjuka-kommer-att-erbjudas-fortur-1.911589

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5514310.ab

0 kommentarer: