fredag 17 juli 2009

Utred biverkningarna av svininfluensa-vaccinet!

Äntligen har det börjat höjas kritiska röster i media om biverkningarna av svininfluensa-vaccinet. På SvD skriver läkaren Sven Britton :

”När allt fokus riktas mot en massvaccination mot svininfluensan riskerar den vanliga, mer dödliga, influensan att glömmas bort. Eventuella biverkninagar av det nya vaccinet talas det inte heller om. Och när influensavaccinationen huvudsakligen motiveras av den ekonomiska effekt infektionen skulle få mot industri och konsumtionssamhället så finns det all anledning att skärskåda insatsen.”

Sven Britton som också är professor emeritus i infektionsmedicin fortsätter i Dn och säger:

”- Det vet vi inte eftersom det inte finns i sinnevärlden ännu. De vacciner som togs ur svininfluensavirus på 1970-talet hade olika biverkningar. Precis som med en del andra vacciner fick en del förlamningstillstånd, Guillain-Barrés syndrom, som i bästa fall var övergående. Nu är det här ett nytt vaccin, framtaget på delvis nya principer, så man kan hoppas att det är bättre.

-När man satsar monumentalt på 4 miljarder vaccindoser mot en relativt lindrig influensa borde man ha ordentligt på fötterna vad gäller biverkningarna, för även om en liten andel drabbas är det ett omfattande antal människor som ska vaccineras. De enda test som gjorts är korttidstest där högst femtusen vuxna, friska människor fått ett prototypvaccin som bara liknar det som ska användas. Kort sagt har vi ingen aning om biverkningarna. ”

1976 var det ett enormt media-drev i USA om svininfluensan och man blåste upp det till orimliga proportioner och sa att det skulle bli en pandemi om inte alla vaccinerade sig. Många gjorde det. Efteråt stämde 4000 amerikaner läkemedelsföretagen p.ga. de skadorna det orsakade. Skadorna var ofta neurologiska som i vissa fall ledde till förlamning. Mörkertalet för skadorna oklart. Jag postade i ett tidigare inlägg ett avsnitt av CBS " 60 MINUTES" där man får höra om förra svininfluensa-vaccins biverkningar.

De dokumenterade långtidseffekterna av vaccin inkluderar kroniska immunologiska och neurologiska sjukdomar som autism, hyperaktivitet, ADD, dyslexi, allergier, cancer och andra tillstånd vilka knappast existerade för 30 år sedan, innan massvaccinationsprogrammens tidevarv. Vaccin-komponenter innehåller kända cancerframkallande ämnen som thimersol, aluminiumphosphat, formaldehyd, etc.

En tysk studie fann samband mellan vaccinationer och 22 neurologiska ttillstånd, inkluderande ADD (uppmärksamhetsstörning) och epilepsi. Dilemmat är att virus-elementet i vacciner kan överleva och mutera i den mänskliga kroppen under åratal, med okända konsekvenser.

Så UTRED svininfluensa-vaccinets biverkningar!

Följ bloggens övriga inlägg om svininfluensan!

Övrigt i media om svininfluensan: SvD, ex, ex, SvD, Ab

33 kommentarer:

Anonym sa...

Jag instämmer helt och hållet med dig - utred biverkningarna!!
Hela vår familj tänker INTE vaccinera oss. I det här läget väljer vi att lita på vår egen kropps förmåga att klara av svininfluensan.

Gammel Zmurfen sa...

Det dör ett barn var 30sek i Afrika pga malarian och vad görs åt detta?
Inget...därför att det inte ligger någon som helst ekonomisk vinst i detta... varför tror ni att hela Sveriges befolkning "skall" vaccinera sig... därför att vi har råd att betala... Jag blir ruskigt mörkrädd!!!
Tänker inte vaccinera mig uta skänker bort pengarna till de som behöver det....!!!!

örtdoktorn sa...

Du dör inte av vaccinet mot svininfluensan eller blir förlamad... du får en öm arm i någon dag eller två...alla i sverige har vaccinerats mot massor av sjukdomar sombarn...hur många av dem du känner blev förlamade av det?

Ni får nog läsa på lite mer...riktigt så är det inte...sluta sprida skräckpropaganda om vaccinet...läs på riktiga fakta från tillförlitliga källor och sluta med vriden och feltolkad information om läskiga biverkningar som tagits helt utanför sitt sammanhang.

Läkemedelsindusterin eller staten föröker inte döda dig cenom att ge ett livsfarligt vaccin...

(jämför propagandan med att man i delar av afrika på allvar menar att kondomer ökAR spridningen av AIDS och därför är det dumt att använda dem...logiken...?...jo några sprider felaktig information som misstolkats och vridits och tagits helt utanför sitt sammanhang...)

Anonym sa...

Du dör inte av vaccinet mot svininfluensan eller blir förlamad... du får en öm arm i någon dag eller två...alla i sverige har vaccinerats mot massor av sjukdomar sombarn...hur många av dem du känner blev förlamade av det?

Ni får nog läsa på lite mer...riktigt så är det inte...sluta sprida skräckpropaganda om vaccinet...läs på riktiga fakta från tillförlitliga källor och sluta med vriden och feltolkad information om läskiga biverkningar som tagits helt utanför sitt sammanhang.

Läkemedelsindusterin eller staten föröker inte döda dig cenom att ge ett livsfarligt vaccin...

(jämför propagandan med att man i delar av afrika på allvar menar att kondomer ökAR spridningen av AIDS och därför är det dumt att använda dem...logiken...?...jo några sprider felaktig information som misstolkats och vridits och tagits helt utanför sitt sammanhang...)

Anonym sa...

Kan bara säga att en anhörig till mig tog vaccinet igår och ligger nu på akuten pga av biverkningar från vaccinet. Blodtrycksstegring på 200% , som inte lagt sig 24 timmar senare. Det tog 2 timmar från att vaccinationen skedde, fortsättning följer då patienten ligger inlagd på sjukhuset

Anonym sa...

Hej!
Tycker det lurigaste och kanske läskigaste av allt är att gravida uppmanas att vaccinera sig först av alla. Annars är de ju uppmanade att INTE vaccinera sig mot alla möjliga andra saker. Tänk om en hel generation barn föds med någon form av skada eller defekt pga långsiktig biverkning av vaccinet?! Vem vet något?!

Anonym sa...

Hej. De som ingår i riskgrupperna intar dagligen även tung medicinering såsom exempelvis div antiepileptika. Min dotter har i 18års tid tung medicinering av 3 st mediciner såsom Topimax, Ergenyl, Iktovoril. Hon tar dessa mediciner 3 ggr/dag i krampförebyggande syfte. Hon var överkänslig mot sitt första trippelvaccin som liten och fick ett livslångt handikapp. Nu ingår hon i riskgruppen och bör vaccineras. Var någonstans är vaccinet testat ihop med Iktoviril, Topimax samt Ergenyl? Ingenstans? De flesta som ingår i riskgruppen har div tung medicinering dagligen såsom ex hjärtmediciner, etc etc. Hur reagerar vaccinet ihop med dessa mediciner? Jag har sökt på nätet men finner inget svar. Varför glöms det bort att riskgrupperna faktiskt intar mediciner varje dag som är livsviktigt för de och mkt individuellt. Vaccin + dessa mediciner? Testat?

Står man sedan rättslös då man som förälder Skrivit under vaccinpappret? Ersättning 0 kr om ditt barn blir allvarligt sjuk?

Anonym sa...

Glömde skriva att jag ej kommer att tillåta en ny vaccinering även fast det uppmanas, då vaccinet känns så oerhört osäkert/obeprövat.
Det hela känns som en mardröm. Jag skulle kunna ge mitt liv för att få min dotter frisk igen. Jag älskar mitt barn utöver Allt.

Men är samtidigt mkt oroad över vad som kommer hända om hon blir smittat av svininfl. Jag kan inte leva utan min älskade dotter.

Anonym sa...

Läste idag i tidn att "dessa riskgruppsbarn hade räddats med vaccinet" eller vad det stod.

Detta är ren okunnighet? Då riskgruppen är oerhört infektionskänsliga och klarar ej sympton som hög feber, allergi, kemiska ämnen etc. Så de hade kanske ha blivit omedelbart mkt sjuka av vaccinet - istället för tvärtom. (?) En del i riskgruppen har blivit sjuka av just vaccin.

Vad som skall sprutas in i dessa pers måste kollas noggrannt individuellt! - så att de klarar det utan döden (???) som utgång.

Vill också tillägga att de går på tunga mediciner som ev tunnar ut blodet vilket kan leda till "blodrusning"? Blödarsjuka, hjärtsjuka osv uppmanas att omedelbart vaccinera sig.

Och plötsligt finns det en länk där man kan fylla i biverkningar.
Detta indikerar att vaccinet är ett "test". (?)

Snälla kan ngn be för alla dessa som ingår i riskgruppen. De skall ej utsättas för vaccin som inte är ordentligt beprövat. Ej heller gravida. Vi vet ju inget om vaccinets långtidsverkn!

Kära Gud i himmelen var med oss alla. Tidn tjänar enormt mkt pengar på denna "epidemi".

Ju smaskigare=mer pengar.
Jag ber för alla att vi skall
skonas från influensan samt detta
vaccin som "drar alla över en kam".

Alla Tål ej kvicksilver samt andra
substanser.

Tag hellre fram ett vaccin som
kan vara mindre riskfyllt.

Kram er vän A som önskar alla endast väl, lycka och hälsa.

staffan sa...

Väldigt bra skrivet Anonym...såå tragiskt med din dotter....undrar om inte Bill Deagle har något som kan göra henne frisk....att rena kroppen från det som hänt. Han är vidunderlig !
Jag kommer att citera en liten del av din text på http://illuminati.ifokus.se/
Staffan

Anonym sa...

Det handlar bara om pengar. Skrämma folket så att de vaccinerar sig=blir sjuka i andra folksjukdomar längre fram och behöver mer medicin för att kunna leva drägligt. Då behöver de ju köpa medicin kanske under hela livet och vilka tjänar stora pengar på det tror ni? Läste att Rockefellersläktet, (USA frimurare) äger mer än 80% av läkemedelsbolagen som tillverkar vaccin. Finns mycket att läsa på nätet om föräldrar som har barn som inte är sig lika efter vaccinationer. ALLT kanske inte är sant men läs ALLT om vacciner, skador och ta sedan ställning. Folket är så lättlurat. Gräv lite, var din egen detektiv. Det är du själv som bestämmer över din kropp och ditt framtida liv. Vi i vår familj vaccinerar inte oss för vi vill vara friska så som vi är födda. Har en del i släkten som fått diabetes, hjärninflammation, allergier av MPRvaccin och de andra barnvaccinerna.
Jag hoppas att alla som får biverkningar nu anmäler det så att det blir utredningar på detta nya vaccin.

Anonym sa...

Jag tog vaccinet igår.. Vart helt utslagen! Har fortfarande slem i luftrören (vilket jag inte hade före vaccinationen)... och om inte det går över till imorgon så måste jag ringa vårdcentralen.

Anonym sa...

Jag håller knappt med någon av dem som skrivit. Media bygger bara upp en förvrängd bild av verkligheten; det gör dem oftast. Tänk om de stackarna som dött haft vaccin. Biverkningarna av vaccinet är få gentemot dem som influensan kan ge. Man kan inte vara emot allt. Vi ges vaccin gratis och andå klagar folk. Jag vet att många som bor i länder som inte ingår i västvärlden gladeligen skulle tacka för ett vaccin som kan rädda liv. Ingen är död pga vaccinet.

Anonym sa...

Vaccinerade min 9-årige son som var i riskgruppen, han har astma. Nu, en vecka senare, ångrar vi detta! Först fick han feber i två dagar. Sedan har han fått en allergisk reaktion, hemska nässelutslag över hela kroppen! Dessa utslag behandlas nu med kortison och allergimedicin samt salva för att lindra klådan. Har sökt för detta två ggr, men ingen läkare kan säga hur länge han ska behöva utstå detta. Några veckor eller kanske mer är svaret, vi vet inte, det finns inga studier på detta... Kommer definitivt inte att ge honom den andra dosen, och kommer inte att vaccinera mig själv!

pressad och hotad sa...

Jag vågar knappt tänka tanken på att spruta in nervgift som orsakar ett helvete för vår ofödda, hjärnceller som dör mm. Idag ringde de från mödrarådgivningen och ville nästan krävde jag skulle vaccinera mig. Jag har epilepsi (tar lamictal 100mg x 5 ganska lindrig men ändå, vanlig förkylning är gravid har två små barn. Jag misstänker jag anses som oansvarig psykiskt störd och dålig mamma som utsätter min ofödda för förtidig födsel och död pga svininfluensa eftersom jag är rädd att vaccinera mig, Gratisresa till koncentrationsläger är vad det här vaccinet påminner mig om. Det finns tydligen för mycket folk så endel ska bort. Har hört att tillverkarna av vaccinet inte vaccinerar sig samt råder anhöriga att låta BLI.

Amanda sa...

kan ju börja med att säga till gammelzmurfen att vi privatpersoner betalar inte för att bli vaccinerade...
MEN!
Tog influensavaccinet igår ca 14.30 och det kändes inte någonting att ta sprutan. Vid 19.00 kunde jag dock inte lyfta armen och körde bil hem från jobbet utan att använda mina blinkers för att jag knappt kunde lyfta armen från knäet. Idag kl 22.39 känns det precis som igår kväll, varken bättre eller sämre, men det gör svinont! Så nu i efterhand så hade jag hellre haft svininfluensan ett par dagar än att stå ut med den här smärtan. Verkar inte så seriöst heller med tanke på att sköterskan som gav mig sprutan sa: Så får du komma tillbaka om 3 veckor och få den andra sprutan.
jag: Det kan bli problem eftersom jag inte bor i Sverige längre då.
Hon: Nehä, nä, men då kan du bara hoppa över den, du har ju fått en i alla fall.

Så nej, ta inte den om ni inte känner er superhypokondriska och verkligen MÅSTE ta den för att lugna nerverna.

DH sa...

Jag kände mig jätteglad som skulle få vaccin igår eftermiddag. Nu är jag inte lika nöjd. Redan efter ett par timmar hade jag så ont i axeln att armen fick hänga rakt ner som på en apa. Och så är det fortfarande snart ett dygn senare. Jag har frossa och sitter med halsduk och skriver med en hand. I morse gjorde axeln så ont att jag inte kunde klä på mig själv. Vårdguiden skriver ingenting och det var så jag hittade hit -för att se om mina biverkningar är normala. Vi verkar hursomhelst vara fler som får besvärande ont. Ett tips till den som väljer att vaccinera sig är alltså att räkna med att arbetskapaciteten halveras (med huvudvärk som grädde på moset) åtminstone ett par dagar.

Anonym sa...

jag fick vaccinet för drygt en vecka sedan des har jag haft båda ont i axeln och hela vänstra ben..har tagit en massa alvedon mot smärtan men inget hjälper..undrar vilket misstag har begåt mot mig själv.samt tycker att det är vård-personalens fel eller brist på information om biverkningarna

Anonym sa...

Allt fler verkar bli sjuka och dåliga, efter vaccinet!! tror inte nåt på denna epedemi..... ingen kan säga fullut varför det är såååå viktigt med detta, och alla biverkningar allfler insjuknar i!! nää vår familj ska INTE ta sprutan!!

Anonym sa...

Jag tog sprutan för en vecka sen och har inte känt någonting konstigt. Var aningen öm i några timmar och sedan dess är allt som vanligt.
Möjligt att det kommer biverkningar. Det vet jag inte men om jag kan vara med och bidra till att svaga slipper bli smittade och klarar sig från influensan så känner jag mig nöjd.

Anonym sa...

det kan ju inte vara braom folk dör och blir sterila av vaccinet. vem vet hur det påverkar de som tog det om tjugo år?

Josefin sa...

Jag har blivit kallad till vaccination nu på onsdag. Är 21 år, så därför i risk gruppen, antar jag. Men ärligt talat vill jag inte stoppa i mig ett vaccin som kan göra saker värre än sjukdomen i sig. Jag har erfarenhet av t.ex. som någon skrev nässelfeber och med min tur skulle det nog vara det jag skulle drabbas av om inte något liknande. Då tar jag nog hellre den väldigt minimala chansen att kunna dö av influensan än att utsätta mig själv för sån fysisk och mental smärta, med uppenbarligen högre risk än både influensan och dess verkningar.
Till Anonym 2a november - Kortison bör hjälpa. Om ditt barn fortfarande lider av utslagen och klådan kan jag rekomendera Daktakort och Locoid som salvor, samt om det är riktigt outhärdbar klåda så skulle betapred (vattenlöslig kortison tablett) nog hjälpa, samt ifall ni använder fundan på kroppen under duschen. Men jag är inte läkare, jag har bara levt med hudbesvär och allergier igenom mitt liv, så ni bör kanske rådfråga er läkare först om vad som passar just ditt barn.

Anonym sa...

Jga tycker att der ä synd om dom som har dött. Men är det influensan eller är det att dom har inte fått rätt läkarvård eller som man har läst ingen läkarvård.
Jag kommer inte att vaccinera mej fast jag ä i riskgrupp.

Anonym sa...

Min dotter har blivit sjuk av influensavaccinet. I hennes skolklass är det flera elever som blivit väldigt sjuka efter vaccinationen. Skummade igenom några tidningar och såg att på en skola i Blekinge blev 130 elever sjuka av vaccinet. Hur många tusen/tiotusen/hundratusentals blir sjuka i Sverige av vaccinet? Hittills har fler dött av vaccinet än av influensan. Betänk detta.

Anonym sa...

Jag är precis i början av min graviditet, men tänker inte ta vaccinet och samtidigt känns de som att alla tycker man gör fel. Har inte jag som blivande mamma rätt att i frågasätta vaccinet? för vem kan säga vad som händer om ett antal år. Jag skulle ju inte vilja leva med vetskapen att jag skadat mitt barns liv på något vis. De finns helt enkelt ingen som kan ge svar på de nu. Och jag vill inte vara en av försökskaninerna som ger svaret om ett x antal år!

Anonym sa...

Många har väldigt olika åsikter om detta, men då har jag haft turen med mig som INTE fått någon biverkning, knappt ont i armen!. Känner mig frisk som en nötkärna,men det kanske är olika från person till person som sagt.

Anonym sa...

Jag tog vaccinet för snart 3 veckor sen. sprutan stack till lite i armen precis som alla andra sprutor gör. jag blev lite öm i armen på kvällen precis som man blir av alla andra sprutor. Jag blev varken snorig, förlamad i armen, febrig, döende eller något annat av sprutan. Kom in i matchen vi lever på 2000-talet. bilar kan köra i 400km/h+, datorer är smartare än människor. allt har utvecklats. att tro att de här är något sett att ta dö på halva befolkningen är som att tro på ufon och att usa inte har varit på månen med mera. Hade inte internet och datorer funnits hade alla vaccinerat sig. ni sitter och skrämmer upp sig själva. Vart kan man läsa om majoriten vaccinerade som inte har fått något som alls problem efter sprutan? de enda man kan läsa om är att sprutan är farlig hit o dit. man dör om man tar den med mera. Ta inte sprutan om ni inte vill, jag skulle iaf inte kunna leva med mig själv om jag smittade min pappa som är i en riskgrupp och dog för att jag var så sjukt ego och bara tänkte på mig själv.

Anonym sa...

Ja, man undrar hur det ligger till egentligen. Varför denna panik att att vaccinera. Flera unga kan dö, säger en läkare i DN, vad betýder det. Om man slår ihop alla unga som dör i trafiken varje år skulle jag inte bli förvånad om det är betydligt fler, var finns kraftinsatserna för att förhindra detta??? Vad hände sedan..i Mexico t.ex. det har varit tvärtyst, blåste pandemin bort? Jag har ingen särskild teori kring varför men en enkel riskanalys talar om att se är större risk med vaccination än utan.

Josefin sa...

"Vart kan man läsa om majoriten vaccinerade som inte har fått något som alls problem efter sprutan?"
Och var, utanför internet, kan man läsa om hur svininfluensan inte är värre än en vanlig influensa och inte dödar fler heller? Allt man får läsa utanför internet är skrämsel texter om den hemska influensan som dödar hit och dödar dit, när den inte alls har så högt dödsantal. Jag tog inte något vaccin och har inte träffat på någon som var sjuk i över en vecka i detta, som då var precis som vanlig influensa. (I övrigt är min mor en kunnig läkare och det är i samtal med henne som min information har kommit fram, dock har jag så klart skildrat egna åsikter vilka från jag uttrycker mig)

Och att prioritera vaccination på gravida när man inte har testat vaccinet för det och därmed ej vet något om biverkningarna på foster är mycket farligare än att låta kroppen och kvinnan friskna själv.

Josefin sa...

"Vart kan man läsa om majoriten vaccinerade som inte har fått något som alls problem efter sprutan?"
Och var, utanför internet, kan man läsa om hur svininfluensan inte är värre än en vanlig influensa och inte dödar fler heller? Allt man får läsa utanför internet är skrämsel texter om den hemska influensan som dödar hit och dödar dit, när den inte alls har så högt dödsantal. Jag tog inte något vaccin och har inte träffat på någon som var sjuk i över en vecka i detta, som då var precis som vanlig influensa. (I övrigt är min mor en kunnig läkare och det är i samtal med henne som min information har kommit fram, dock har jag så klart skildrat egna åsikter vilka från jag uttrycker mig)

Och att prioritera vaccination på gravida när man inte har testat vaccinet för det och därmed ej vet något om biverkningarna på foster är mycket farligare än att låta kroppen och kvinnan friskna själv.

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8375354.ab

Medveten bluff bakom vaccinrappport

Anonym sa...

Min son vaccinerade sej som alla andra via skolhälsovården. Han har aldrig varit allergisk eller liknande tididgare. Nu har han efter detta drabbats av köldallergi som blossar upp vintertid som stora nässelutslag på kroppen, stickningar och kli i fötter och händer. Hans ansikte sväller upp vid utevistelse, huden blir dubbelt så tjock och röd. På sommaren när han badar ute i sjöar blossar han upp och blir röd. Han får äta antihistaminer hela vintern och ifall han ska bada ute på sommaren numera pga av detta. Om det beror på vaccinet vet ju ingen men lite misstänksam blir man ju...

Anonym sa...

Jag tog tyvärr vaccinet, alltså detta innan jag fick höra om bieffekterna som nu börjar komma fram, jag hade ont i vänster armen i ca: 2 dygn och kunde knappt klä på mig själv. Min sambo och min son hade precis varit sjuka, då torr hosta och feber ont i magen (var inte detta svin influensans symptom?) Jag och min son har alltid haft jättebra immunförsvar så efter jag tagit vaccinet och min son redan haft symptomen av svininfluensan så vaccinerade jag honom aldrig. bara några veckor senare hamnar jag på akuten mitt i natten så jag har haft ont i ryggen, knappt kunnat kissa och hade oerhört svårt att andas, vi (både jag och läkarna) trodde det var njursten men när jag fick tid för röntgen 3 veckor senare.. så hittade dom inget. (De har nog åkt ut)..
Nu påstår jag INTE att detta säkert har något med min vaccinering att göra.. men man börjar ju undra...
jag är 25 år gammal, har aldrig varit sjuk i hela mitt liv förutom någon enstaka förkylning vanlig och vinter kräk sjuka.
Jag ångrar att jag tog vaccinet men är lycklig att jag aldrig vaccinerade min son <3