fredag 24 juli 2009

Så här giftigt är vaccinet. Läs innehållsförteckningen här.

Här är den uppdaterade listan över ämnena som finns i svininfluensa-vaccinet som Sverige köpt in. Om det blir exakt dessa ämnen vet vi inte än. Vissa ämnen är svåra att hitta information om, Har någon kompletterande information hjälp gärna till att förbättra listan.

Innehåll svininfluensa-vaccin:

Skvalen (10,6 mg)
DL alfa tokoferol (11,86 mg)
Polysorbat80 (4,85 mg)
Stammar odlade i ägg

Hjälpämnen:
Polysorbat 80
Octoxynol-10
Tiomersal
Natriumklorid
Dinatriumvätefosfat
Kaliumvätefosfat
Kaliumklorid

Emulsion:
Natriumklorid
Dinatriumvätefosfat
Kaliumdivätefosfat
Kaliumklorid

Skvalen (eng. squalene): I dag tar man skvalen ur levern på hajar, men det går även att extrahera ur avfall från olivoljetillverkning. Skvalen är inte i sig en adjuvans men om det används samverkar det med andra adjuvanser och ökar dess effekt och ger effekter man inte kan vara säker på. skvalen gör att immunförsvaret förlorar funktionen att känna igen egna celler och egen vävnad. Skvalen ihop med pertussistoxin användes på soldater i Irakkriget och tros ligga bakom gulf-war syndrome. Den autoimmuna reaktionen är extremt farlig och kan leda till nervskador och död. I fallet gulf-war syndrome gav det en typ av autoimmun sjukdom innebar allt från förlorad muskelkontroll, hjärncancer och att kroppen stöter bort sina egna organ.

DL alfa tokoferol: Syntetiskt framställd E-vitamin. E-vitamin anses praktiskt taget ofarligt utom vid blödarsjuka, reumatisk hjärtsjukdom och högt blodtryck.

Polysorbat80(E433): Framställs av oleinsyra, sorbitol och etylenoxid (ett lösningsmedel från petroleumindustrin) får reagera med varandra ("etoxyleras") så att blandningen för-estras. Kan innehålla rester av Etylenoxid från tillverkningen som är ett mycket cancerframkallande ämne. Fettsyrorna kan vara från djur, t.ex. gris.

Virus-stammar odlade i ägg:
Är själva det avdödade viruset och är det som egentligen kroppen skall svara på. Tyvärr ger avdödade virus inte den immunförsvars reaktion som ger immunitet. Där för tillför man adjuvans. Adjuvans är ämnen som ska trigga immunförsvart (läs stressa) till fullt immunförsvars svar. Och hur gör man då det? Man använder ämnen som kroppen inte tål och som immunförsvaret reagerar på. Virus odlade i ägg gör även att äggallergiker inte bör ta vaccinet.

Octoxynol-10: Octxynol 9 som har en ”kedja” mindre används som tillsats i kosmetika, som spermadödande ämne och i rengöringsmedel. Octoxynol används i olja/vatten blandningar för sin förmåga att bilda vätebindningar med andra ämnen. Har visat sig hud-irriterande. Har inte hittar någon bra information om detta ämne. Kommentera om du vet mer om ämnet eller dess risker.

Tiomersal: Kemikalierna som bildar tiomersal är dödliga och orsakar cancer, hjärn- och le­verskador. Tiomersal innehåller 50% kvicksilver. Förutom sin giftighet tar sig organiskt kvicksilver igenom såväl moderkakan som blod-hjärnbarriären. Resultatet kan bli neurologiska skador vilket i vissa fall kan leda till döden. Det kan också orsaka intellektuell nedsättning och inlärningssvårigheter. Så att vaccinera gravida är inte säkert.

Natriumklorid: Vanligt koksalt, ingen risk med det, om det inte reagerar med de andra ämnena i vaccinet. Antagligen ofarligt.

Dinatriumvätefosfat:
En fosfat, Uppgifter om eventuell giftighet saknas än så länge. Kommentera om du vet mer.

Kaliumvätefosfat: En fosfat, Uppgifter om eventuell giftighet saknas än så länge. Kommentera om du vet mer.

Kaliumklorid (E 508): Används som konserveringsmedel. Kaliumklorid används även som tredje substans vid giftinjektion, en metod för avrättning. Det gör att hjärtat stannar när det går direkt in i blodet.

Nytt om svininfluensan i media:
(dn, dn, SvD, SvD, SvD, SvD, Ab, Ab, Ab, Ab, Ex, Ex, Ex, Ex, alltombarn)

25 kommentarer:

Anonym sa...

Företaget som tillverkar vaccing ligger Rumsfeld bakom. Det finns all anledning att luta sig mot konspirationsteorier i denna fråga. Youtube:a swine flu conspiracy bara

Anonym sa...

squalene orsakar även CFS/ME- kroniskt trötthetssyndrom (ICKE att förväxla med utbrändhet) som yttrar sej som GUlfkrigssyndromet med många neurologiska dysfunktioner. En besläktad åkomma är även, Fibromyalgi. Om man läser på historia så upptäcker man snart att alla stora virusutbrott börjat på militärbaser, och det är känt att militären, främst den amerikanska- är försökskaniner för vacciner, de får inte veta vad som ges. Det stora utbrottet 1918 började likväl på en militärbas.

Lena i Göteborg

anundi sa...

Det är tydligt att kunskaper om kemi och kemiska föreningar saknas hos författaren till inlägget.

Dessutom verkar inte personen känna till att ett ämnes giftighet, eller toxicitet, lite förenklat beror på dosering, och inte bara på själva förekomsten.

Ett exempel på dumheter som skrivs ovan. Först nämns det att Tiomersal innehåller kvicksilver, och sedan skrivs det om salt.

Natriumklorid: Vanligt koksalt, ingen risk med det, om det inte reagerar med de andra ämnena i vaccinet. Antagligen ofarligt.

Natriumklorid innehåller klor, som är mycket farligt. Varför nämner man inte det? Salt är för övrigt inte ofarligt, beroende på mängd, precis som allt annat.

Mer om de två kvicksilvertyperna i Tiomersal, och deras effekter kan läsas här. Rekommenderas.

Mitt råd är att personen i fråga skaffar sig relevant kunskap om kemi innan dylika skrämselinlägg författas.

Och detta oavsett vad som antyds om konspirationers varanden.

Denna kommentar kan också ge en fingervisning i hur man bör betrakta uppräkningen av ämnen och deras påstådda farlighet.

Anonym sa...

Mycket bra inlägg, synd bara att så många inte fattar hur viktigt detta är...

dark & green sa...

anundi: du har uppenbarligen svaga kunskaper i flera ämnen om du ens jämför en koksaltslösning med kvicksilver.

Studien du länkar till har många uppenbara svagheter förutom det faktum att de bara finns en studie som fått dessa resultat. I studien samlades bara 59% av de tester som skulle göras ihop. Med så dåliga ingångsvärden kan man bevisa vad man vill. att man inte heller kontrollerade födointaget för att kontrollera kvicksilver halten i födan är också bristfälligt. Deras motivation var att fisk inte är så vanlig mat i landet...

Detta är även DEN ENDA studien som finns som skulle visa på att Tiomersal skulle passera ut genom kroppen fort.

dark & green sa...

För dom som tvekar på att detta verkligen är innehållet titta på följande länk.

http://www.krisinformation.se/Web/Pages/Faq/ShowFaq____11788.aspx?FaqId=2157

Anonym sa...

Läs mer om vaccinet för svininfluensan på http://svininfluensan.com

Anonym sa...

Vad är detta för idiotsnack och konspirationsteorier? De som är korkade nog att tro på all konspirationsdynga som skyfflas runt på Internet kan ju helt enkelt strunta i att vaccinera sig. Det fina är att alltid några av dessa knäppskallar antagligen stryker med av influensan och vi blir kvitt idioterna. Vi andra som litar på läkarvetenskapen går och vaccinerar oss och slipper bli sjuka.

dark & green sa...

Anonym: Om du vore en person i närheten av normalintellekt kunde du själv letat upp samma fakta vart som helst.

Faktum är att de nyaste siffrorna från Storbritannien visar att dödligheten ligger på 0.15%, detta är att jämföra med en vanlig influensa som ligger på en dödlighet på 0.5%. Med andra ord en vanlig influensa är 3 gånger farligare än svininfluensan. Varför då massvaccinera?

Sen är det så att om många får svininfluensan får många ett immunologiskt grundförsvar mot denna stammen som inte funnits tidigare. Det vore väldigt bra om influensan senare skulle mutera till en farlig influensa. Då finns det nämligen också en risk att de som vaccinerat sig INTE skulle vara skyddade mot den nya farligare varianten.

Anonym, läs på lite innan du kommenterar sånt idiotsnack du kommer med hjälper ju ingen...

anundi sa...

dark & green:

Kan du visa vilken del av min föregående kommentar som inte är sann? Och varför. Förklara gärna samtidigt varför salt är ofarligt, samt att dosering inte spelar roll. Detta är ganska viktigt i sammanhanget.

Min "jämförelse" var ingen jämförelse ämne för ämne. Jag ville bara visa att det som skrevs om att salt är ofarligt är direkt felaktigt, eftersom det kan vara skadligt men det beror på dosering. Liksom gäller för alla andra ämnen som vi stöter på i våra liv. Inte heller tog inlägget fasta på att natriumklorid innehåller klor, när man strax innan gjort stor sak av att Tiomersal innehåller kvicksilver. Kemikalierna som bildar natriumklorid är också mycket farliga (i rätt mängder), men detta förbisågs lämpligt nog.

Din invändning mot länken jag gav kan mycket väl stämma, men har du länkar till studier som ger stöd för motsatsen, alltså att det byggs upp i kroppen (vilket min hänvisning motsade), för det är väl det som antyds här. Sen kanske du missade vad som sades om kvicksilver i övrigt i länken. Det är inte direkt irrelevant.

Jag är villig att böja mig snabbt och utan att knota om du kan presentera verkliga och hållbara belägg för det som påstås (och inte bara antyds).

Sedan är det nog ingen som tvekar på om innehållsförteckningen stämmer. Snarare kan man diskutera om skrämselpropagandan är befogad och grundad i vetenskapliga belägg, och varför inte doseringsaspekten är något som berörs.

Bara det faktum att ALLA ämnen som räknas upp ÄR giftiga/skadliga/dödliga i rätt mängder verkar inte bekomma författaren. I många fall är de helt ofarliga och t.o.m. livsnödvändiga i vissa fal. Allt beroende på dosering.

Som ett snabbt exempel kan det nämnas att E-vitamin i själva verket är skadligt vid överdosering, och inte alls "praktiskt taget ofarligt" som det anges här. Vid dosen som ingår i nämnda medikament är det allra högst troligt ofarligt, så varför antas det att alla andra ämnen som anges som skadliga skulle förekomma i skadliga doser?

Det är det som är min poäng. Doseringen och dess relevans för toxicitet.

Så, visa belägg för att givna doseringar är farliga, då ger jag mig.

Det blir också lite lustigt när man inte anser sig ha något att säga om de olika fosfaterna som ingår, när dessa består av bl.a. natrium och kalium, som är väldigt (så att säga) ogynsamma ämnen om man får i sig dem i rätt/fel dos, samtidigt som man är snabb på att påpeka vad Tiomersal består av.

Det är tydligt att man är selektiv med beskrivningen av kemiska föreningar, och att kvicksilver får stå som en ensam bov. (Jag påstår inte att kvicksilver i sig inte är farligt, bara att doseringen förbises, samt att andra potentiellt farliga ämnen inte ens nämns).

Ber redan nu om ursäkt för eventuellt och mest troligt dröjande svar på kommentarer riktade till mig.

dark & green sa...

1"Kan du visa vilken del av min föregående kommentar som inte är sann? Och varför. Förklara gärna samtidigt varför salt är ofarligt, samt att dosering inte spelar roll. Detta är ganska viktigt i sammanhanget."

1 Koksaltlösning i färdig injektionsvätska kan inte överdoseras annars hade de varit ett potentiellt problem. Visst har personer avlidit av för starkt blandad koksaltlösning men här är inte det aktuellt.

2 "Min "jämförelse" var ingen jämförelse ämne för ämne. Jag ville bara visa att det som skrevs om att salt är ofarligt är direkt felaktigt, eftersom det kan vara skadligt men det beror på dosering. Liksom gäller för alla andra ämnen som vi stöter på i våra liv. Inte heller tog inlägget fasta på att" natriumklorid innehåller klor, när man strax innan gjort stor sak av att Tiomersal innehåller kvicksilver. Kemikalierna som bildar natriumklorid är också mycket farliga (i rätt mängder), men detta förbisågs lämpligt nog."

2 Läs tidigare svar 1.

3 "Din invändning mot länken jag gav kan mycket väl stämma, men har du länkar till studier som ger stöd för motsatsen, alltså att det byggs upp i kroppen (vilket min hänvisning motsade), för det är väl det som antyds här. Sen kanske du missade vad som sades om kvicksilver i övrigt i länken. Det är inte direkt irrelevant."

3 En ensam studie brukar sällan användas som evidens eller ens räknas som vetenskapligt bevis, speciellt som studien har så grundläggande missar. Denna länken går till en djurstudie som visar att en stor del av kvicksilvret byggs upp som oorganisk kvicksilver i hjärnan något som enligt studien har är kvar längre i hjärnan. Det finns många studier som visar på detta, med du kan säkert själv googla... http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=1280369

4 "Jag är villig att böja mig snabbt och utan att knota om du kan presentera verkliga och hållbara belägg för det som påstås (och inte bara antyds)."

4 Se 1 och 3

dark & green sa...

5 "Sedan är det nog ingen som tvekar på om innehållsförteckningen stämmer. Snarare kan man diskutera om skrämselpropagandan är befogad och grundad i vetenskapliga belägg, och varför inte doseringsaspekten är något som berörs."

5 Se själv det omfattande material som finns runt svininfluensan 1976 och gulfwar syndrome. Jag orkar inte leta upp en massa källmaterial till dig. Yttrar du dig borde du vara lite mer påläst.

6 "Bara det faktum att ALLA ämnen som räknas upp ÄR giftiga/skadliga/dödliga i rätt mängder verkar inte bekomma författaren. I många fall är de helt ofarliga och t.o.m. livsnödvändiga i vissa fal. Allt beroende på dosering."

6 Adjuvans har bara ett syfte att reta immunförsvaret att ge fullt pådrag... Tiomersal innehåller kvicksilver som lagras upp i njurarna och hjärnan, oavsett dos.

7 "Som ett snabbt exempel kan det nämnas att E-vitamin i själva verket är skadligt vid överdosering, och inte alls "praktiskt taget ofarligt" som det anges här. Vid dosen som ingår i nämnda medikament är det allra högst troligt ofarligt, så varför antas det att alla andra ämnen som anges som skadliga skulle förekomma i skadliga doser?"

7 Missade du att den mängden faktiskt stod med?

8 "Det är det som är min poäng. Doseringen och dess relevans för toxicitet."

8 Läs resten av kommentarerna... framförallt 1 & 6.

9 "Så, visa belägg för att givna doseringar är farliga, då ger jag mig."

9 "Jag gör inte ditt jobb... Läs på. Bevisa att dom är ofarliga istället."

10 "Det blir också lite lustigt när man inte anser sig ha något att säga om de olika fosfaterna som ingår, när dessa består av bl.a. natrium och kalium, som är väldigt (så att säga) ogynsamma ämnen om man får i sig dem i rätt/fel dos, samtidigt som man är snabb på att påpeka vad Tiomersal består av."

10 läs kommentar 1 förövrigt har jag indikationer på att de ämnena också kan ha negativa effekter. Återkommer med det.

11 "Det är tydligt att man är selektiv med beskrivningen av kemiska föreningar, och att kvicksilver får stå som en ensam bov. (Jag påstår inte att kvicksilver i sig inte är farligt, bara att doseringen förbises, samt att andra potentiellt farliga ämnen inte ens nämns)."

11 läs tidigare kommentarer

12 "Ber redan nu om ursäkt för eventuellt och mest troligt dröjande svar på kommentarer riktade till mig."

12 du är ursäktad.

dark & green sa...

anundi: förövrigt borde du veta att tiomersal bara innehåller etylkvicksilver... Läs på och återkom.

anundi sa...

Kort kommentar innan iväg på äventyr.

Den som påstår att något är farligt har bevisbördan att visa att det är farligt. Det är omöjligt att bevisa att en substans är ofarlig i alla tänkbara sammanhang. Du borde dessutom ha sådana källor om det är sådana uppgifter som anges här. Eller hur?

Det är den som påstår och antyder saker som ska bistå med källor. Det är ohederligt att uppmana läsaren att själv kontrollera att det som anges stämmer, om man d.v.s. är mån om att fara med riktiga uppgifter.

Du skriver "Jag gör inte ditt jobb... Läs på. Bevisa att dom är ofarliga istället." Ska jag alltså bedriva studier som visar att alla tänbara kombinationer av ämnen och sammanhang är ofarliga, medan du slipper göra det motsatta fast det är du som påstår det?

Det är inte så medicinsk vetenskap bedrivs.

Det borde vara en självklarhet.

Som sagt, kanske dröjer igen med svar, men jag återkommer med utförligare kommentar ang det du skrev.

Tills dess, må gott.

dark & green sa...

Anundi: Kan du vara snäll att hålla din kommentarer korta och inrikta dom på något specifikt du tycker är fel. Ta i så fall kortfattat upp den felaktigheten.

Anonym sa...

Ofarligt eller inte lik förbannat dog 300 personer av vaccinet vid förra svininfluensautbrottet en av influensan. Om det nu är så ofarligt borde väl regeringen och kungen först få vaccinet och inte fångarna i de svenska fängelserna. Det är väl viktigast att regeringen fungerar?

Anonym sa...

Anundi är en störig stackare som framför MSM åsikter i de mest skilda ämnen. Han har eld i baken när det gäller att avge lillgamla pekpinnekommentarer på allehanda forum. Skäms på sig! Du som skall vaccinera dig för att du litar på läkemedelsbolagen, good luck! Tyvärr är det inte bara idioter som kommer drabbas av vaccinets biverkningar annars hade det ju varit A Ok

dark & green sa...

Ja, han verkar vara en sån där hjärndöd VOF:are som bara är rabiat och inte har riktig koll. Han återkom aldrig med några svar dessutom...

anundi sa...

Hej igen!

Jag ser att ni hunnit med att bli både irriterade och arga på mig, trots att jag bara efterlyste lite mer belägg för det som påstods. Inte visste jag att det var något som förargade folk så.

Men som sagt, svaret kunde dröja, och det gjorde det, så något självgottande "han stack, ser ni!" finns det inte utrymme för.

Jag märker att Anonym läser på något av de två forum jag besöker, eller kanske rentav på Tankebrott, men tyvärr kan jag inte minnas att jag stött på någon Anonym där, så jag kan inte avgöra om det är någon jag känner till. Uppenbarligen tycker han (mest troligt en han) det är OK att även andra än idioter drabbas av tråkigheter, så vi kanske ändock får något gemensamt om jag drabbas av något.

Sen är det underligt att Anonym anklagar mig för att komma med åsikter när jag ber om vetenskapliga belägg. Utan sådana kan ovanstående artikel lätt tolkas som just åsikter och inte fakta. När vi nu saknar belägg kan vi inte avgöra hur det ligger till. Eller hur?

Vad gäller det andra saknar jag fortfarande belägg för påståendena som görs, för i annat fall är det inte mycket att orda om. Det är ju synd om artikelförfattaren har sån koll som utges men inte vill belägga dessa påståenden. Mina invändningar finns att läsa här ovan, och eftersom de flesta av dem fortfarande gäller har jag inget att invända mot just nu.

Ber om ursäkt om denna kommentar blev för lång för din smak, dark & green. Det är svårt att veta vad som är godkänt, bara så där rakt av.

Synd att stämningen blev så hätsk bara för att lite vetenskaplighet efterfrågades. Hjärndöd, rabiat och vad mer? Är det så relevant kritik mottas här?

Det är väl säkert i ert intresse också att detta är ordentligt vetenskapligt förankrat och att inga missförstånd eller felaktiga uppgifter föreligger?

Anonym sa...

Bla bla bla, högtravande bla bla ba... Nej jag är tjej, så tji fick du för din fördomsfullhet! Trots din tillkämpade hövlighet, som vore du en ivrig förespråkare av ett vetenskapligt paradigm i ett mossigt artonhundratalssällskap, och dina studentikosa tillrättalagda "åsikter" så osar varje rad av tillbakahållen dold agressivitet. Jag föredrar uppenbar synlig ilska alla gånger! Du är en stereotyp och det du säger är steroetypt och du förfäktar åsikter oavsett om du ber eller inte. Min irritation till dig bygger på att du förspiller vår tid med dina inlägg. Håll dig till ditt forum, nätet är än så länge fritt så varför inte söka dig till dina likar på er fåniga tankebrottssida, och ja jag är en grälsjuk djävel!

anundi sa...

Tack Anonym, dina kommentarer är mycket värdefulla. Du bidrar med stor insikt vi inte kunde vara utan i den här frågan. Vi som vill veta om vaccin är farliga eller inte, gärna med vetenskapliga belägg, uppskattar din passion.

Du övertygar säkert många med sådana oerhört knivskarpa superargument. Snart kanske även mig och andra som är intresserade av vetenskap.

Det är lustigt att du ser ner på "mitt vetenskapliga paradigm" som stereotypt och mossigt. Jag antar att du föraktar alla vetenskapsområden som mossiga och gamla, i konsekvensens namn, eftersom de är just vetenskapliga.

Säkerligen ett produktivt sätt att söka kunskap och undersöka omvärlden. Jag hoppas bara att ditt sätt, Det Nya Paradigmet, ger resultat. Glöm inte att meddela oss andra när så sker! Vem vet vilka upptäckter som lurar där?

Aggressiviteten ligger enbart hos dig. Jag kritiserar argument och påståenden. Det verkar som det är lättare för dig att kritisera MIG personligen. Varför? Varför inte kritisera mina argument istället? Varför inte kritisera avsaknaden av belägg för påståenden som görs här ovan? Eller är det för vetenskapligt och mossigt?

Varför är det mig personligen du attackerar? Tycker du inte det är lite genomskinligt att köra ad hominem-attacker istället för konkreta och sakliga argument?

Tyvärr blir det nog ingen konstruktiv dialog här, så om inte några mer sakliga argument dyker upp kommer ni nog få gotta er i ännu ett "se, han stack härifrån!" och betrakta det som att ni "vann", om ni vill.

Våra meningskiljaktigheter till trots, ha en fortsatt trevlig dag!

Dennis Andersson sa...

Hi !

Visste ni att läkemedelsbolaget fick "patent" på vaccinet 7 månader innen förste utbrott av infuenzan blev känt ?

Regards Dennis

Anonym sa...

Åh men duh, du företräder inget vetenskapligt paradigm ho ho. Men du verkar lida av en uppblåst självbild. Du lever i en villfarelse om du på ngt sätt upplever att dina bidrag på den här sidan utgör argument för något. Du kan inte kalla kritik för argument då du då har en outvecklad förståelse av definitionen för ordet argument. Argumenterar du då du får min liknelse av dig vid något mossigt att omvandlas till att jag "föraktar alla vetenskapsområden som mossiga och gamla" eller har du en dialog med mig? Jag tror inte du är ute efter information om svininfluensavaccinet, du slår mig som någon som redan har sin åsikt klar och som endast är ute i det syftet att slå hål på de inlägg som motsätter sig din världsbild. Och nej jag föraktar inte vetenskap, då hade jag inte lagt fyra universitetsår på att läsa kemi ett ämne du inte verkar vara så insatt i trots dina "tvärsäkra" kommentarer...

Anonym sa...

Charlotta Bergquist: Vi har just publicerat en artikel om detta på vår hemsida, eftersom det kommit så många frågor om det. Man såg ett samband mellan förekomsten av antikroppar mot skvalen hos amerikaner som deltagit i Gulf-kriget och som sedan drabbats av Gulf War syndrome och trodde att det berodde på att soldaterna fått ett vaccin med skvalen i. Det gjorde det inte, det fanns inget skvalen tillsatt i de vacciner som soldaterna fått.
Skvalen har däremot använts i andra influensavaccin mot vanlig säsongsinfluensa som fortfarande används och som getts i 40 miljoner doser. Man har tittat efter antikroppar mot skvalen hos dessa personer utan att ha funnit något. Vissa människor har antikroppar mot skvalen utan att ha fått något vaccin, men det vet jag inte vad det beror på. Men när man gjorde andra studier så hittade man inte fler antikroppar hos soldaterna från Gulfkriget än hos en kontrollgrupp.

Sven Arne Silfverdal: Skvalen är en substans som vi själva bildar, ett mellansteg i bildandet av kolesterol. Det finns lite varstans i naturen, bland annat i hudens fettlager där det motverkar torrhet. Det är en antioxidant och stimulerar immunsvar. Jag tycker att skvalenet bör studeras mer när det används som förstärkare till vaccin för spädbarn eftersom vi inte vet om det påverkar spädbarnets immunologiska utveckling. Sådan forskning är på gång bland annat vid National Institutes of Health i USA.
Vaccin innehållande skvalen har getts i 40 miljoner doser och skulle det ha varit något farligt skulle man ha sett det. Skvalen är alltså en kroppsegen substans och det som sprutas in bryts ner av kroppen. Skvalenet gör att upptaget av smittämnet i kroppen ökar så att man bara behöver använda ¼ -1/8 så mycket avdödat virus som man hade behövt utan adjuvans.

Anonym sa...

Millie,,ja här var det många känslor som flamma upp.Men jag fick mig ett gott skratt.Tycker absolut att vaccinet är och förblir en skandal.Ingen har vaccinerat sig i min familj.Min stora syster som föddes med nedsatt njurfunktion fick Svininfluensan,och mår jättebra. Hon vet med sig att hon stärkt sitt immunförsvar och inte förstört det med det s.k.Soft killer vaccinet.