torsdag 23 juli 2009

Positivt att höra något negativt från media om A(H1N1)

Idag hörs en kritisk röst i media emot vaccinet mot svininfluensan A(H1N1). Det är SvD som rapporterar att ”det prototypvaccin mot svininfluensan som nyligen godkändes i Sverige får enbart användas på personer mellan 18 och 60 år.”

Tack och lov finns det både sakkunniga och media som vågar skriva om det.(fast dom är få) Artikeln är faktiskt väldigt bra och jag gissat på att dom har sneglat en del på den kritiken som funnits kring vaccinet bland annat i bloggosfären. Dom tar till och med förra utbrottet av svininfluensan i USA och skriver.

”Den allvarligaste varningssignalen beträffade svinvirusvaccin kommer från de dyrköpta erfarenheterna i USA 1976. Efter omfattade larm om att ett mindre svinvirusutbrott i New Jersey skulle skapa en omfattande mänsklig pandemi framställdes ett nytt vaccin utan tillräckliga tester.
45 miljoner vuxna amerikaner massvaccinerades vilket helt oväntat resulterade i en åttafaldig ökning av den svåra neurologiska sjukdomen Guillain-Barrés sjukdom. Vaccineringar fick stoppas och någon epidemi utbröt inte heller. Det var falskt alarm.”

Mer tänker jag inte rapportera om A(H1N1) Nyheter idag. Jag jobbar med att sammanställa lite nya fakta kring innehållsförteckningen till vaccinet och hoppas att kunna få upp det så fort som möjligt. Så håll ögonen öppna. Om någon vet mer om någon av beståndsdelarna eller känner till någon bra källa hör av er..

Ps. gå med i facebookgruppen "Jag tar INGET Vaccin mot svininfluensan!" Ds.

Källor: Svd, Dn

3 kommentarer:

Johan Niklasson sa...

Vi vet ju hur det gick med svininfluensan från 1976!

Nu upprepar sig det hela på ett nästan exakt likadant sätt!

http://www.youtube.com/watch?v=5lcJt4jX1Vo

dark & green sa...

Ja, visst gör vi det. Jag har tidigare postat videolänkar till flera videos om det på den här bloggen.(även denna)

Och dom som inte hett videon som Johan rekommenderar bör göra det.

Stan sa...

Jag har samlat material om detta här -
http://fritenk.wordpress.com/om-vaccineringarna/

Det förekommer anklagelser som är så oerhörda att de flesta inte vill höra talas om det.

Hoppas att det här finns folk med öppet sinne som vågar titta.