söndag 19 juli 2009

Nya register IGEN? Tack storebror.

Då var det tal om abortregister denna gången. Det verkar inte som om det finns någon hejd på vad vissa politiker vill att vi ska registrera. Vad kommer nästa register att bli? Och vad händer när ”makten” börjar samköra alla register?


Möjlig framtid?

Ja, lilla Lisa vi såg att du den 15/6 köpte kondomer på apoteket innan du på kvällen senare gick till en viss pub där du köpte 2 drinkar och 5 cider. När du sen gick hem från krogen gick du förbi ett gatukök och köpte mat innan du tog bussen hem 2.34. När du nu vill göra abort vill vi även fråga dig om varför du inte använde kondomerna du köpte eller varför detta händer igen när du även den 16/1 också gjorde an abort. Vi vill även informera dig om att mannen som vi spårade genom att jämföra vart ni hade varit med hjälp av busskort och kreditkort även är registrerad som smittbärare och möjligen terrorist. Våra register pekar på att han även har haft sex men en kvinna som burit på en könssjukdom och han har lånat flera rödflaggade böcker på biblioteket.

(Ja, exemplet är dåligt pga av tidsbrist, men tanken är otäck...)

Är det en sån kontroll av medborgarna vi vill ha? Snart kan man inte åka buss utan att registreras då man inte längre kan betala kontant, restaurangbranschen vill avskaffa kontanter, i ditt pass sitter nu mer RDIF chip men fingeravtryck och biometrisk data. I London kan man följa någon automatiskt med de kameror som sitter i hela staden i stort sett från att någon går hemifrån tills man kommer hem igen.

Vi behöver inga fler register!

Läs mer på: Dn, Ab, SvD, Ex,

0 kommentarer: