onsdag 22 juli 2009

Månlandnings-konspirationen del 1

I del 1 kommer jag redogöra för de grunder som finns för konspirationsteorierna gällande månlandningen. Jag kommer ta upp huvuddragen och vilka motiv som skulle kunna tänkas peka på att det är en verklig konspiration.

Jag hade tänkt att dela upp huvudteorierna i 5 olika delar för att lättare beskriva och jämföra de mot var andra.

Huvudteorier:

1 Månlandningarna har i huvudtaget aldrig skett.

2 Månlandningarna skedde men någon människa var aldrig med ner till månens yta, ombord på själva landaren fanns automatiserade verktyg som tog prover och samlade ihop jord och stenprover.

3 Den första delen av Apollouppdragen genomfördes aldrig i verkligheten. Detta inkluderar även månlandningen med Apollo 11. Det först uppdraget som man i huvudtaget försökte utföra och också lyckades med var Apollo 14 & 15.

4 Månlandningen med Apollo 11 är sann, men bilderna där ifrån hade förinspelats i studio för att man skulle förvissa sig om att folket skulle skulle tro att man landat på månen vad som än skulle hända.

5 Månlandningarna skedde men inget av det fotobevis eller videobevis som finns är äkta. Det finns även olika teorier om varför. En av det extremaste säger att vi på månen träffade varelser från en annan avancerad civilisation från någonstans utanför vårt solsystem. Men även teorier om hemligstämpling pga av kalla kriget och det faktum att man inte visste vad man skulle hitta finns.

Vad kan man då säga om de olika huvudteorierna? Man kan ju fort konstatera att det är stor skillnad mellan de olika. Mer kanske klarnar när vi går igenom de olika motiven konspirationen skulle kunnat ha.


Motiv:

1 Det kalla kriget. Rymdkapplöpningen gjorde att USA kände sig tvingade att vinna kapplöpningen och därför gjordes allt för att få världen att tro att USA hade lyckat med något så fantastiskt. Det skulle också göra att fler som visste om det skulle vara tysta om det. I sann patriotisk anda. Och att avslöja det nu vore för pinsamt. Alla huvudteorier fungerar på detta motiv.

2 Pengar. Det klassiska motivet som alltid måste utredas. Fanns det tillräckligt med pengar för att verkligen komma till månen? Om inte fanns det då mycket pengar över till att ”betala” de som visste om konspirationen. Eller fördes pengar över från NASA till andra hemliga projekt, med andra ord tvättades pengar via NASA.

3 Risk. Risken med projektet var helt enkelt för stort, man hade inte den tekniken som skulle behövts. Bill Kaysing med flera har siffror på att chansen att framgångsrikt landa på månen med den tidens teknik och finansiering skulle vara 0.017%. Och därför vore det osannolikt att man skulle vågat sig på det i huvudtaget.

4 Distraktion. För att få bort fokus från andra ”heta” frågor på hemma plan. Vietnamkriget var inte direkt någon kioskvältare och USA behövde något positivt som man kunde ena nationen kring.

5 Löftet. Politik skulle man kunna säga Kennedy lovade ju att vi skulle till månen innan årtiondes slut. För att inte det skulle bli en politiskt strid om Kennedys och NASAs framtid och misslyckande ljög man helt enkelt. NASA ville ju inte bli av med sina pengar, därför lyckades man få så många inblandade på NASA att hålla tyst.


Så vilket ingångsvärde med dels vilken huvudteori man tror på och vilket motiv man hade gör att man kan ha väldigt många ingångsvinklar till månlandnings-konspirationen.

I del 2 kommer de bästa bevisen att presenteras.

Media om månen (Dn, SvD, Ab, Ab, Ex, GP)

24 kommentarer:

Anonym sa...

Månlandningen ägde rum. T.ex. hade ryssarna tekniken och goda anledningar att avslöja en eventuell bluff men det gjorde de inte . Tvärtom. De gratulerade amerikanarna för deras framsteg. Ett starkt bevis tycker jag.

dark & green sa...

Att ryssarna gratulerade Amerikanerna är inte alls bevis.

Om Ryssarna hade sagt, "ni landade aldrig på månen" hade USA svarat "hur vet ni det".

Hade Ryssarna sagt "tekniken som finns klarar inte det" hade USA svarat "ni kanske inte har den tekniken men det har vi". Och ett sånt svaghetstecken hade Ryssarna aldrig valt att visa.

Anonym sa...

Det går säkert att övertyga en massa människor om att månlandningen var bluff, men inte mig.

Jag tror heller inte på troll, näcken eller ett liv efter döden.

Jazzil sa...

Ska bli kul vad för "bevis" du har...

Hitils har jag inte sett enda bevis utan enbart en massa fånar som inte kan något om fotografering och fysik.

Ta tex den klassiska bilden där korset inte är i mitten. För du vet väl att den bilden inte är orginalet?
Här har du orginalet där jag ritat ett rött streck i mitten:
http://static.pici.se/pictures/MBilIkoEY.jpg

Anledningen till att bilden var manipulerad vad för att orginalbilden var sned, ljus och att toppen på dräkten var ej med. Så någon har gjort om bilden för den ska bli lite mer dramatisk, lagt på lite egen rymd ovanför huvudet och klipt till bilden lite.

Så, jag väntar på dina bevis! Kommer kunna ta och "knäcka" dom allihopa...

Jazzil sa...

När planerar du att lägga ut dina "bevis" föresten?

dark & green sa...

Jag kommer att lägga ut dom när dom är färdigställda och jag har tid... Följ bloggen så länge vet jag...

Anonym sa...

Hydrazine/nitrogen tetroxide är de ämnen som användes vid starten från månen i månlandaren. När Hydrazine reagerar vid antändning bildas en kraftig rökutveckling av orange/brun/vit rök. Den mängd bränsle som används vid start från månen borde rimligtvis synas på dom bilder/filmer som Nasa påstår är från månen.

Oavsett om filmerna är inspelade på månen eller jorden så är det inte det av Nasa påstådda raketbränsle som brinner = någon på Nasa ljuger eller är väldigt okunnig då deras fakta inte stämmer med varandra.

Anonym sa...

Watergate var det 9 personer som visste att Nixon var inblandad. Kunde inte hållas hemligt.

Gay guvenörer och präster talar ut efter att deras "enda" älskare kommit fram. 2 personer men inte kunde det hållas hemligt.

Clintons ciggar var det 3 personer som visste. Kunde inte hållas hemligt!

IB var det 74 personer som visste. Kunde inte hållas hemligt!

Kungen och Silvia var det inte många som visste. Nog "råkade" en fotograf vara på plats för att ta en bild! Kunde inte hållas hemligt.

Hur i helsifyr skulle ca 65 000 personer som jobbade med månlandningarna kunna hålla det hemligt. Det är en omöjlighet. Snacka inte om pengar eller hot. Vilken tidning eller tv-bolag skulle betala hur mycket som helst för ett sådant scoop. Hot, skärp er och sluta titta på hollywood filmer. Finns det en del av NASA som kollar alla dessa personer plus fruar och barn och grannar så att ingen säger något vid sidan. Kanske så många som totalt 800 000. Med vilja eller efter 12 öl? Om ni fokuserade på något nyttigt istället så vore nog världen en vettigare plats.

Just det, ingen, INGEN som har jobbat med månlandningarna har trätt fram och sagt. Det var en bluff. Eller, det har varit en person som jobbade på en underleverantör som sa det 1983. Konsperations folket vädrade morgonluft ända till dess att det vissade sig att han inte var tekniker som han sa och byggde vitala delar till månlandningarna utan var kontorist på personalavdelningen samt påstog sig vara gift med både Doris Day och älskare till Jackie Kennedy!

dark & green sa...

Det går argumentera utifrån vilka konspirationer som har kommit fram. Att det var 2. 9 eller 8654 är inte relevant eftersom vi inte vet hur många konspirationer som inte är upptäckta och hur många som ingår i dom. Tvångs-steriliseringen i Sverige var det många som kände till, men det tog ett tag innan det kom ut.

Sen att det skulle vara 65 000 som skulle behöva veta om konspirationen är ju bara löjligt, det skulle handla om max 1000 om man räknar högt. Och många av dom skulle har rekryterats från arme och underrättelse personal...

Jazzil sa...

Svar på "Hydrazine/nitrogen tetroxide är de ämnen som användes vid starten från månen i månlandaren. När Hydrazine reagerar vid antändning bildas en kraftig rökutveckling av orange/brun/vit rök. Den mängd bränsle som används vid start från månen borde rimligtvis synas på dom bilder/filmer som Nasa påstår är från månen.

Oavsett om filmerna är inspelade på månen eller jorden så är det inte det av Nasa påstådda raketbränsle som brinner = någon på Nasa ljuger eller är väldigt okunnig då deras fakta inte stämmer med varandra."

Jaha, kan du visa någon film där det flytande bränsle du pratar om ger röd rök...
För du bygger väl ändå inte på den rök som du ser vid starten av raketer där röken är från tankarna med fast bränsle?

Jazzil sa...

Kolla på den här så förstår ni hur patetiska alla "bevis" är på att vi ej har varit på månen...

http://video.google.com/videosearch?q=The+Truth+Behind+the+Moon+Landings&rls=com.microsoft:sv:IE-SearchBox&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGLL_en&um=1&ie=UTF-8&ei=1bFpSoqIL4uC_Aa53rmeCw&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=4#

Den går på SVT1 på Lördag 25:e Juli klockan 13.55 för dom som inte förstår engelska...

Jazzil sa...

Angående det där med handsken i vakum, ni vet väl att det inte var 1 bar i dräkten utan enbart 0,3 bar...
Exprimentet idioten René har ju gjort ett försök dör han för det förta inte har samma handske utan en gummihandske som test. Sedan har han 1 bar i "dräkten" och vakum utanför handsken.

Det roliga är ju att idioter som René andra idioter om inte kan ett piss om vill bevisa att vi inte varit på månen inte ens orkar ta reda på vanlig fakta...

Suck...


Föresten. När skulle alla "bevis" komma från bloggägaren?

Anonym sa...

Jag såg ett program förra veckan på kanalen Axess som tydligt visar att grabbarna var på månen men att president Nixon och utvalda bad regisören Kubric tror jag han hette han som gjorde filmen 2001 om hjälp för att just kunna ta fram film efter resan som bevis för detta la man fram nr 1 att på bilderna ser man en av mån fararna filma med en kamera märke Hasselblad 5000 utan något skydd.På månen blir det 150- grader vilket hade förstört filmen i frasor nummer 2. det finns ingen vind på månen men USA flaggan vajar ändå . 3 det finns inget vatten på månen samt att man väger mycket mindre exakta data kommer jag inte på nu men 1/3 del men ändå blir det ett djupt avtryck av foten när Niel Armstrong kliver ned på Månens yta det borde inte blivit något avtryck alls enligt denna film
det viktigaste av allt är att Nixons närmaste men under denna tid medger i programmet att så var det .. och avrådde Nixon för att att spela in detta... inte nog med det så avrättade CIA alla som var med på filminspelningen först fick dom nya identiteter men sen fick Nixon kalla fötter och beordrade morden när dom försökte kalla tillbaka den som hadde fått ordern med det teamet gick han under jorden och arbetade på egen hand med sitt team... kolla dokumetären på Axsess tror att det stavas så.. programmet hette månens baksida..

Jazzil sa...

1. Det är i grund och botten ingen temperatur alls på månen då det är vakuum (enkelt förklarat). Däremot så värms allt upp så klart av solen. Men inte värms det upp på några få sekunder till 150 grader.

2. Det vajas ingen flagga överhuvudtaget. Så det är lite roligt att folk gång på gång tar upp detta...

3. Nja, det kan finnas vatten i fryst form i polerna på månen. Du väger en 6:e del av vad du gör i rymden. Så väger du t.ex. 120 kilo med dräkt och allt så kommer du alltså väga 20 kilo på månen. Så självklart blir det djupa avtryck i måndammet. För det är DAMM vi pratar om, inte grus. Häll t.ex. mjöl på en stor form, lägg något lätt som ett egg på mjölet, tror du inte då att det lätta egget ger avtryck på mjölet?


Åter så måste du och andra inse att alla dessa "bevis" på att månlandningen inte skett är rena och skära lögner för att tjäna pengar på er. Dom kan sända film efter film som genererar pengar p.g.a. lättlurade idioter.

Jazzil sa...

Skrev del på nummer 2. Skrev "Du väger en 6:e del av vad du gör i rymden."
Menar så klart "Du väger en 6:e del av vad du gör på jorden."

dark & green sa...

Eller så kan dom lura alla på en gång... Och sen låta dom som lurats sköta försvaret av lögnen...

Jazzil sa...

dark & green: Jag väntar på dina "bevis"... Suck...

Här har du bilder på månlandarna tagna från NASA:s satelit LRO. Är dom inte bevis nog tro?

http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html

Men dom är väl fejk dom med... Tror jag spyr snart för även om dom kommer landa en sond 2 meter från månlandarna och visa bilder på dom kommer ni "vetare" ändå skrika "FEEEEEEJJJJKKKK!!!!".

dark & green sa...

LOL, jo dom bilderna är ju nästan lika bra som "bevisen" på att Irak hade massförstörelsevapen som visades upp i FN.

Eller tror du dom bilderna vad sanna också...

Jazzil sa...

Dark & Amp: Så, du menar att Irak-bilderna var manipulerade? Eller att det var bilder på något med inte just massförstörelsevapen?

Så du menar på att dessa bilder som kom från sateliten runt månen har fejkats?

Att flera 100 personer som är med att ta fram bilderna är betalda för att hålla tyst?

Jadu, som sagt. Vad kommer du få hitta på när dom har skarpare bilder på månlandarna? Och från ett annat land? Kommer då även USA varit med och betalat för deras tystnd med?

VAD krävs från er att ni ska fatta någon gång att vi har varit på månen?
JAG vet svaret. Det kommer aldrig gå, för även om ni SJÄLVA åker dit så kommer det vara månlandare som åkt dit utan mäniskor.
Och fotavtrycken kommer vara skapta av robbotar!

Tråkigt att så många mäniskor som inte vet eller kan ett piss om fysik, fotokunskap mm ska "veta" att vi ej varit på månen p.g.a. massa trams.

Väntar fortfarande på dina "bevis"...

dark & green sa...

Tråkigt att så många människor som inte vet eller kan ett piss om politik, underrättelsetveksamhet mm ska "veta" att irak hade massförstörelsevapen p.g.a. massa trams.

Väntar fortfarande på ditt svar angående bilderna som visades upp för FN som definitiva BEVIS.

Jazzil sa...

dark & amp: Det är ett bevis på att det är NÅGOT som har fotograferats. Att det är ett OBJEKT.

Och dom bilder du ser som är taget från månen är bevis på att det står NÅGOT där. Och vad annars än månlandaren ska det vara då kortet är taget på den position som månlandrna ska stå...

Eller menar du att kortet är manipulerat, att det alltså är ett kort som man i efterhand har ritat dit objektet.

Jazzil sa...

dark & amp: Nå, vad tyst det blev...

Så jag ställer frågan igen till dig.
Är det ett OBJEKT du ser på bilderna på månen eller är det någon i EFTERHAND som har ritat på dessa???

Och var är din del 2 på dina "bevis"??? Väldigt tyst för du har väl fått kalla fötter nu när du vet att du inte har några bevis...

Jazzil sa...

Zzzzz Zzzzz väntar på svar...

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=Bxhs8jMnC7w